Львівщина отримала освітню субвенцію

15:40 7 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: javoriv-rda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Ми отримали субвенцію у розмірі 70,8 млн. гривень із держбюджету, оперативно її розподілили і скеровуємо на райони».

Директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій розповіла сьогодні, 7 травня, під час брифінгу: «У 2017 році 100 шкіл у різних регіонах України перейшли у межах експерименту міністерства освіти і науки на новий Державний стандарт початкової освіти – Нова українська школа. Торік до проекту долучилися дев’ять пілотних шкіл Львівської області. З наступного навчального року зміни будуть запроваджені в усіх школах».

Любомира Мандзій також поінформувала: «Ми отримали субвенцію у розмірі 70,8 млн. гривень із держбюджету, оперативно її розподілили і скеровуємо на райони. Ця субвенція дістанеться до кожної дитини, яка цього року піде у перший клас. Кошти скерують на  придбання шкільних меблів, дидактику та комп’ютерного обладнання. Окрім того, ми скеровуємо субвенцію у розмірі 2,8 млн. гривень на навчання та перенавчання для вчителів першокласників».

В облдержадміністрації також розповіли: «Із впровадженням «Нової української школи» зміниться підхід до навчання дітей у молодших класах. Акцент робитиметься на вміннях – освіта буде спрямованою на розвиток компетенцій, дітей навчатимуть працювати в колективі й розуміти інших».

Координатор «Нової української школи» у Львівській області Ольги Банах зазначила: «Теми уроків вибиратимуть як учитель, так і самі учні. На сьогодні навчання із найкращими тренерами проходять 1873 педагоги початкової школи і 925 заступників директорів шкіл Львівщини. Всі вчителі навчаються також на онлайн-платформі».

Про це повідомили сьогодні, 7 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «Предмети будуть інтегрованими, тобто об’єднуватимуться навколо цікавих для дитини тем і проблем. Багато занять відбуватимуться в ігровій формі, що допоможе краще концентрувати увагу дітей. Акцент робитимуть на індивідуальних особливостях кожного учня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів