Львівщина отримала на освітні потреби понад 80 мільйонів гривень

17:15 13 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mdp.org.ua

Львівська область отримала понад 80 мільйонів гривень з державного бюджету для потреб «Нової української школи» у 2019-2020 році.

Про це повідомили в понеділок, 13 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Відтак, на території Львівської області спрямовано 69 мільйонів гривень, 25% яких підуть на закупівлю дидактичних матеріалів, 40% спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів, 35% – на закупівлю музичних інструментів, комп'ютерного обладнання та відповідного мультимедійного контенту для НУШ».

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій зазначила: «Розподіл субвенції між відповідними місцевими бюджетами здійснювався за чітко визначеним алгоритмом – з урахуванням кількості класів у початкових школах в адміністративно-територіальній одиниці. Місцеві органи влади теж мають долучитися до фінансування втілення НУШ у межах 5-30%, що визначено постановою НУШ».

«Уже стартував процес закупівлі обладнання, тому відділи освіти активно працюють.
Крім того, близько 20 мільйонів гривень із виділеної субвенції піде на навчання вчителів початкових класів», – поінформувала також Любомира Мандзій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів