Lifecell судиться з«Vodafone Україна» про зберігання номера абонента

08:52 26 січня 2024 р.

Фото до новини

Компанія lifecell подала позов до Господарського суду Києва на компанію «Vodafone Україна» через послугу «Збереження номеру».

Про це йдеться в ухвалі суду про відкриття провадження у справі, інформує Forbes. ТОВ «Лайфселл» звернулося з позовом до суду, в якому просить зобовʼязати ПАТ «ВФ Україна» припинити надання послуг «Збереження номеру», йдеться в ухвалі, пише DailyLviv.com.

lifecell вважає, що згадана послуга суперечить вимогам чинного законодавства, порушує право на надання електронних комунікаційних послуг та право на отримання прибутку. Суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі. Підготовче засідання призначено на 5 лютого 2024 року.

У грудні 2023 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, оштрафувала Vodafone на 68 000 грн за відмову 37 абонентам у переході до іншої мережі зі збереженням номера.

Vodafone не погодилася з рішенням і почала оскаржувати в суді припис про порушення вимог Закону «Про електронні комунікації» щодо надання електронних комунікаційних послуг кінцевим користувачам.

Читайте також: Уся Львівщина в екстрених випадках телефонуватиме на один номер

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів