LEGO випустив конструктори для дівчаток, але мами незадоволені

21:04 10 лютого 2021 р.

Фото до новини

За даними виробника, після випуску наборів частка жіночої аудиторії, яка була нижче 10%, різко зросла. Але не всі батьки в захваті від цього. Після багатьох спроб зацікавити дівчат конструктором, данський бренд Lego нарешті знайшов рішення. Лінійка Friends швидко стала хітом серед дівчат.

Конструктор - універсальна іграшка

 

Коли LEGO вперше представив свою лінійку Friends, вона виглядала стереотипно дівочою з великою кількістю рожевого та фіолетового відтінків. Героїні колекції – п’ять дівчат, були представлені в соціальних або домашніх ролях: перукарське мистецтво, випічка кексів, зустріч з друзями за кавою тощо. Це нагадувало 50-ті роки в США, і аж ніяк не сучасне положення жінки в суспільстві.

Виробник швидко спробував виправити ситуацію, тому скоро набори доповнились майстернею винахідника, будинком на дереві, кабінетом ветеринара та багатьма іншими цікавими сюжетами. Однак мами хлопчиків залишаються незадоволеними. За їхніми словами, хлопчики крім роботів та машинок також хочуть мати іграшкову повітряну кулю, домашніх тварин та кафе, які компанія позиціонує виключно для дівчаток. Їхні сини соромляться купувати такі набори, адже в магазинах вони знаходяться в іншому розділі.

Мами доньок також не розуміють, чому данський бренд вирішив створити окрему колекцію для дівчат. На їх погляд, конструктор – це універсальна іграшка, яка не має гендерного направлення. Ми з ними повністю згодні: набори Лего Френдс можуть зацікавити й хлопчиків. Юним любителям природи сподобається сюжет з порятунком диких тварин, міською лікарнею, або електромобілем тощо. А щоб хлопчики не соромились обирати такі іграшки, рекомендуємо замовляти їх онлайн. Придбати набори LEGO Friends можна в інтернет-магазині Panama за цим посиланням https://panama.ua/brand/2483-29113/.

Користь конструкторів LEGO Friends

Набори LEGO Friends, як і будь-які інші конструктори – це корисна розвивальна іграшка. Доведено, що гра з маленькими цеглинками впливає не лише на дрібну моторику та координацію рухів, а й на логічне мислення, увагу та посидючість. Ці якості важливі для розвитку мовлення та успішного навчання у школі.

Під час гри з конструктором дитина вчиться спочатку зобразити річ в уяві, а потім поступово втілити її у життя. Це може бути нелегко, але малюк пробує різні варіанти та досягає своєї мети. Навіть якщо діти користуються схемами, це також розвиває творчість. По-перше, досягнути цілі можна декількома способами. По-друге, потрібно навчитись розуміти схему, а пізніше можна її доповнити власними ідеями.

Якщо дитина соромиться заводити знайомства з іншими, LEGO Friends допоможе знайти нових друзів. Набори містять одного, або декількох персонажів – фігурки дівчаток з особливими хобі. Діти можуть уявляти себе на їх місці, або відкинути фігурки та конструювати разом споруду. Окрім того, колекція LEGO Friends має багато спільного з природою. Якщо ваш малюк цікавиться флорою та фауною, набір з головною героїнею Мією стане йому у пригоді.

А якщо у дитини є труднощі з арифметикою, конструктор допоможе їх подолати. Дитина може рахувати кількість деталей, вчитись ділити ціле на частини, додавати, або віднімати різну кількість цеглинок. Дошкільнята ж зрозуміють різницю між формами та величиною предметів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів