Курсантів львівської військової академії навчають стріляти з танків і «Рапір»

19:22 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Молоді захисники України вдосконалили практичні навички з володіння гарматним та стрілецьким озброєнням бойових машин.

Курсанти львівської Академії сухопутних військ львівської виконали під час польового виходу вправи стрільб з озброєння танків штатним пострілом та вогневі завдання із протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра». Вихованці видового військового вишу, які навчаються за спеціальністю «Управління діями підрозділів танкових військ», успішно виконали на одній із ділянок Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії одну з основних вправ свого фаху. 

У складі екіпажів основних танків, які перебувають на озброєнні ЗС України, – Т-64БВ, молоді захисники України вдосконалювали практичні навички із володіння гарматним та стрілецьким озброєнням бойових машин. За словами викладача кафедри вогневої підготовки, полковника запасу Олександра Дорошева, попри те, що курсанти виконують це завдання вперше, в цілому вони впоралися з ним успішно.

Курсант Віталій Михно не приховує свого захвату, від того, що став справжнім танкістом: «До цього ми вже виконували вправи стрільб вкладним стволом. Але нині відчуття зовсім інші, адже відчуваєш наскільки потужною є бойова машина. І я переконався, що не помилився, обравши фах офіцера-танкіста».

Водночас, на навчально-тренувальному комплексі ракетних військ і артилерії, вихованці Академії, які зовсім недавно одягнули курсантський однострій, вперше виконували вогневі завдання із використанням потужних 120-мм протитанкових гармат «Рапіра». «Стріляти вперше з цієї гармати не складно, — ділиться враженнями старший солдат Артур Гоменюк. – Втім, дуже важко орієнтуватися, адже навколо все зелене, і нелегко відшукати мішені. Але я постарався і виконав завдання на «відмінно».

Натомість старший солдат Олег Павлов розповів: «Знаходячись у зоні АТО, багато разів бачив, як працює артилерія, а сьогодні я сам вперше здійснив постріл, вразив мішень, і дуже цим задоволений».

Для того, щоб чітко усвідомити процес відпрацювання вогневих завдань у складі одного підрозділу, курсантам довелось побувати у ролі практично кожної посадової особи артилерійського розрахунку. Начальник кафедри ракетних військ і артилерії, полковник Сергій Свідерок, розповів: «Артилерійський підрозділ подібний до оркестру. І якщо з нього випадає хоча б одна скрипка, то вся симфонія псується. Тому якщо номер розрахунку неправильно обрав заряд чи підривник, завдання не буде виконане».

Офіцери-артилеристи задоволені діями своїх підопічних. За їх словами, в цілому, першачки впоралися із завданнями на добрі та відмінні оцінки. А значить – майже рік навчання, проведений у пункті постійної дислокації, даремно для курсантів не промайнув.

Полковник Сергій Свідерок пояснив: «Це для курсанта оцінка є дуже важливою. Для мене як викладача важливо поставити його у такі умови, в яких би йому було важко виконати завдання. Саме на полігоні, у суворих умовах, ми повинні вчити курсанта так, щоб потім, якщо він опиниться у бойовій обстановці, він діяв спокійно і впевнено».

Про це повідомили сьогодні, 19 червня, на сайті Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів