Критерії вибору кухонної витяжки

12:31 29 березня 2023 р.

Фото до новини

Навряд чи можна уявити сучасну кухню без такого потрібного приладу, як витяжка. Вона очищає повітря від запахів, що виникають під час приготування їжі, а також суттєво подовжує життя вашому ремонту. З таким незамінним помічником інтер'єр завжди буде захищений від пари, накипу і жиру, а ви зможете не боятись наслідків своїх кулінарних експериментів.

Звісно, про необхідність такого пристосування можна й не казати. Але от вибрати витяжки кухонні — ще та дилема. Різноманіття моделей є як перевагою, так і недоліком: бачачи величезний асортимент продукції різних брендів, можна просто розгубитись, не розуміючи, якими критеріями необхідно керуватися при покупці. Отже, саме про правильний вибір якісного обладнання поговоримо далі.

Як визначитись з режимом роботи й типом конструкції

Перед тим, як вибрати витяжку, необхідно обрати, який режим роботи вам потрібен — проточний (відвідний) або рециркуляційний. У першому випадку забруднене повітря проходить фільтрацію через жировловлюючий фільтр і виходить назовні через систему вентиляції. У другому ж — додатково очищається за допомогою вугільних фільтрів і повертається назад в кухню.

Що стосується будови, то виділяють наступні види:

  • телескопічні — вбудовані висувні моделі, що характеризуються надзвичайною компактністю та зручністю в експлуатації;
  • острівні — кріпляться до стелі, тож мають просто розкішний вигляд, однак коштують дорожче настінних моделей та мають дещо гірші показники ефективності;
  • купольні — вирізняються конусоподібною формою, що виглядає стильно та оригінально;
  • плоскі — займають мало місця, можуть встановлюватись прямо над варильною поверхнею під кухонну шафку.

Інші важливі параметри: матеріал, стиль, розмір

Одним із найпопулярніших матеріалів виготовлення такої техніки є нержавіюча сталь. Цей варіант є гарною інвестицією, оскільки витяжка не тільки служить довго, але й легко чиститься та обслуговується. Блискуча поверхня має привабливий вигляд у будь-якому інтер’єрі.

Часто кухонні витяжки оснащені лампами або світлодіодами. Управляється більшість моделей за допомогою кнопок, більш сучасні варіанти — пультами чи сенсорними датчиками.

Не менш важливо правильно підібрати розмір. Ширина витяжки не повинна бути меншою, ніж варильна поверхня. Різноманітний асортимент, представлений на українському ринку, дозволяє кожному обрати потрібний варіант, що ідеально впишеться як у класичний, так і в сучасний інтер’єр.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів