Канадці допомагають реформувати на Львівщині інтернати

12:00 21 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський підписав угоду про партнерство між ЛОДА та «Agriteam Canada Consulting Ltd» щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей до 2026 року.

Про це повідомили в четвер, 21 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що команда «Agriteam Canada Counsulting Ltd» діє за підтримки уряду Канади і є одним із важливих партнерів Львівщини у реформі деінституалізації. Спільно зі Службою у справах дітей Львівської ОДА іноземні фахівці працюють у межах проєкту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» («EDGE»).

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, який мав робочу зустріч із представниками Посольства Канади в Україні, зазначив: «Ми віримо, що співпраця між нами тільки зміцніє, бо саме зараз, у листопаді, стартує наступний проєкт, в якому будемо працювати разом. Це «Супровід урядових реформ в Україні». У ньому також будемо працювати разом. Нам важливий досвід канадських колег. Ми сподіваємося, що разом нам вдасться об’єднати заради щасливого майбутнього дітей владу, батьків і громади».

Проєкт «EDGE» допомагає місцевій владі планувати, впроваджувати та комунікувати реформи. У жовтні, наприклад, місцеві спеціалісти, за підтримки канадських партнерів, здійснили комплексну оцінку комунального закладу ЛОР «Будинок дитини №2 для дітей з ураженням центральної нервової системи і порушенням психіки». Наразі формують висновки та рекомендації для підготовки закладу до трансформації.

Надалі планують проаналізувати комунальний заклад ЛОР «Краковецький навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступенів з поглибленою професійною підготовкою».  Це передбачає оцінку потреб кожної дитини в закладі, потреб її родини і послуг, які є в громаді.

Після цього учасники проєкту також запропонують оптимальні шляхи трансформації закладу. Щоб проаналізувати краковецький заклад якнайкраще, проєкт передбачав навчання фахівців області. Триденний практичний семінар відбувся у Львові впродовж 18-20 листопада.

Радниця посла Канади в Україні, керівник відділу міжнародного розвитку посольства Ашлі Малруні зазначила: «Ми зацікавлені, щоб реформи в Україні продовжувалися і були дієвими. Дякуємо за співпрацю і тішимося успіхам нашого спільного пілотного проєкту. Важко переоцінити вагу цієї реформи. Вона вкрай потрібна Україні».

Як інформував «ЩЛ», Львівську школу-інтернат реорганізували в ліцей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів