Кафедру систем віртуальної реальності утворили у Львівській політехніці. Що вивчатимуть

09:59 1 вересня 2024 р.

Фото до новини

Ця кафедра стане базовою для студентів спеціальності 122 «Комп'ютерні науки».

Про це інформує Львівська політехніка, пише DailyLviv.com.

На засіданні Вченої ради Львівської політехніки прийнято важливе рішення про утворення кафедри систем віртуальної реальності в складі Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій (ІКНІ).

Ця кафедра стане базовою для студентів спеціальності 122 «Комп'ютерні науки», на якій вже навчається 211 бакалаврів і 54 магістри. Доповідачем з цього питання виступив перший проректор університету Олег Матвійків. За його словами, нова кафедра поки що зосередиться на викладанні предметів, які раніше вивчали в Українській академії друкарства, що приєднана до Львівської політехніки.

Утворення кафедри систем віртуальної реальності стало логічним продовженням низки реорганізаційних заходів. Передумовами стали Наказ Міністерства освіти і науки України № 642 від 07.05.2024, Ухвала Вченої ради Львівської політехніки від 25.06.2024, а також Наказ ректора університету № 373-1-10 від 27.06.2024. Процес реорганізації включав утворення Навчально-наукового інституту поліграфії та медійних технологій на базі колишньої Української академії друкарства.

Кафедра систем віртуальної реальності буде випусковою для студентів спеціальності «Комп'ютерні науки», з якими працюватимуть висококваліфіковані науково-педагогічні кадри: 2 професори, доктори технічних наук; 1 доцент, доктор технічних наук; 5 доцентів, кандидатів технічних наук, а також 4 асистенти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів