Інженери створили електромобіль з двоступеневою коробкою-автоматом

12:42 22 серпня 2019 р.

Фото до новини

Виробники електрокарів стверджують, що коробки передач повинні залишитися в минулому, адже електричний транспорт в них не має потреби. Однак інженери з «Technology Group ZF» закінчили розробку автомобіля з електричним силовим агрегатом і двоступеневою коробкою-автоматом. Експериментальний зразок перевершив звичайні електрокари за багатьма параметрами.


Відео: AvtoPro

У «ZF» зазначають, що технологію вже розглядають європейські автоконцерни. Експерти з продажу автозапчастин вирішили розібратися в особливостях новинки.

Експериментальна технологія

За словами Берта Хеллвіга, головного інженера ZF, поєднання електродвигуна, «розумної» бортової електроніки й двошвидкісної трансмісії виявилося вкрай ефективним. Хеллвіг зазначає, що ZF експериментувала тільки з VW Touran, проте в майбутньому будуть проводитись роботи над створенням електромобілів з коробками передач інших марок і моделей. Ось що відомо про експериментальний зразок:

  • Автомобіль обладнаний електродвигуном потужністю 140 кВт;

  • Запас ходу зріс на 5% відносно моделі без АКП;

  • Автомобіль прискорюється на 10% швидше, ніж модель без АКП.

За словами інженерів, ідея використання коробки передач в електромобілях особливо актуальна для міського транспорту. Інноваційний VW Touran розвиває швидкість до 70 км/ч на першій передачі (міський режим) і вище на другій передачі (шосе). Зараз інженери розглядають ідею запровадження системи примусового перемикання передач після натискання кнопки водієм. Вибирати найбільш економічну передачу допомагає вбудований блок управління.

Впровадження інновації 

Хоч роботи з експериментальним VW Touran тривають, компанія ZF вже почала переговори з європейськими автоконцернами. Розглядається ідея впровадження трансмісії в електромобілі потужністю 250 кВт. На думку фахівців ZF, концерни повинні зацікавитися новою технологією, оскільки вона обіцяє економію заряду батареї та кращу динаміку транспорту. Технологія приваблива ще й тим, що питання обслуговування коробок-автоматів і підбору запчастин добре вивчені.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів