Інтернет-портал «Галерея послуг Львівської області» впроваджено у восьми населених пунктах

15:12 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті інтернет-порталу «Галерея послуг Львівської області»

Як повідомили в понеділок у прес-службі ЛОДА, під час всеукраїнської конференції «Державна політика з електронного урядування в Україні: проблеми та виклики» відбулася презентація інтернет-порталу «Галерея послуг Львівської області» та проекту Регіональної програми інформатизації Львівської області на 2015-2017 роки.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 24 листопада, що під час всеукраїнської конференції «Державна політика з електронного урядування в Україні: проблеми та виклики» відбулася резентація інтернет-порталу «Галерея послуг Львівської області» (http://e-services.loda.gov.ua/) та проекту Регіональної програми інформатизації Львівської області на 2015-2017 роки. У повідомленні також конкретизують:

«Презентація інтернет-порталу «Галерея послуг Львівської області» (http://e-services.loda.gov.ua/) та проекту Регіональної програми інформатизації Львівської області на 2015-2017 роки відбулася під час всеукраїнської конференції «Державна політика з електронного урядування в Україні: проблеми та виклики», яка пройшла 20-21 листопада у Львові. Інтернет-портал «Галерея послуг Львівської області» (http://e-services.loda.gov.ua/) створений внаслідок реалізації спільного проекту Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради та Фонду Східна Європа «Партнерство для прозорості влади».

Організатором конференції виступила Громадська організація «Європейський діалог» спільно із партнерами – Асоціацією «Форум Люблінських громадських організацій» та Центром Співпраці «Польща-Схід». В роботі конференції взяли участь представник робочої групи з вироблення урядової політики у сфері е-урядування при Віце-прем'єр-міністрові Володимирові Гройсману, представники Львівської, Вінницької, Івано-Франківської, Миколаївської, Рівненської, Закарпатської областей та Республіки Польща. 

Під час конференції також відбувся обмін досвідом е-урядування під час візитів польських експертів в Україну та представниками Львівщини, Вінниччини, Івано-Франківщини, Миколаївщини, Рівненщини, Закарпаття.  В рамках конференції член робочої групи з вироблення урядової політики у сфері е-урядування при Віце-прем'єр-міністрові України Олексій Вискуб, презентував «Зелену книгу державної політики у сфері електронного урядування в Україні» – документ, що містить аналіз проблем з розвитку е-урядування та пропозиції щодо розвитку електронної взаємодії між органами влади, електронних послуг та технологій електронної демократії. Також в рамках презентації «Зеленої книги» відбулось її обговорення в чотирьох групах: електронне надання адміністративних послуг; електронна система взаємодії; електронний доступ до інформації органів влади; електронна участь громадян у врядуванні.

Довідка: 

Внаслідок реалізації проекту «Партнерство для прозорості влади» у восьми центрах надання адміністративних послуг області – міст Дрогобич та Новий Розділ, а також Буського, Кам'янка-Бузького, Золочівського, Перемишлянського, Старосамбірського та Яворівського районів впроваджено електронну систему взаємодії органів влади «Галерея послуг Львівської області». Також, до кінця цього року, планується підключити ще двадцять центрів надання адміністративних послуг, що забезпечить повну взаємодію між органами державної влади області. 

Завдяки сервісу «Галереї послуг» забезпечено: доступ до повної інформації про всі центри надання адміністративних послуг, дозвільні центри, органи і документи області з єдиного інформаційного джерела; можливість реєстрації в особистому кабінеті і доступ до електронних сервісів; отримання інформації про хід розгляду справи за допомогою смс-повідомлень; можливість отримання консультації щодо документів та процедури отримання адміністративних послуг. Створення Регіональної програми інформатизації Львівської області та прийняття її на сесії, дасть можливість подальшого впровадження технологій е-урядування у діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів