Інформація про відселення Львівської школи-інтернату №102 з вулиці Пекарської не відповідає дійсності, – ЛОР

17:05 7 листопада 2014 р.

Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №102 (палац Семенських-Левицьких)

Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №102 (палац Семенських-Левицьких)
Фото: lvivcenter.org

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, її голова Петро Колодій запевнив, що вона не розглядає питання про виселення дітей з приміщення школи-інтернату, що розташоване у місті Львові на вулиці Пекарській, 19.

У прес-службі обласної ради повідомили у п’ятницю «Щоденному Львову», що її голова Петро Колодій вкотре наголошує: «Львівська обласна рада не розглядає питання про виселення дітей з приміщення школи-інтернату, що розташоване у місті Львові на вулиці Пекарській, 19». 

Очільник обласної ради також зазначає: «Під час останньої зустрічі з представниками батьківського комітету навчального закладу, яка відбулася 4 листопада, я запевнив, що інформація  про відселення учнів зі школи на Пекарській не відповідає дійсності. Про зміну адреси закладу не може бути й мови, адже кращого приміщення для навчання дітей з особливими потребами, ми запропонувати не можемо. І це позиція не лише моя, але й всього депутатського корпусу». 

У прес-службі обласної ради також нагадали:

«До голови обласної ради звернулися батьки дітей, які навчаються у Львівській загальноосвітній спеціальній школі-інтернаті № 102, із проханням не допустити виселення навчального закладу із займаного приміщення. Також батьки висловили доволі негативне ставлення до створення в приміщенні установи Літературного музею.

Як відомо, це питання впродовж кількох років неодноразово обговорювали у стінах Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації за участю науковців, музеєзнавців, представників громадських організацій, начальників профільних управлінь та відділів обласної ради й облдержадміністрації, громадсько-культурних діячів, депутатів обласної ради та інших жителів Львівщини, небайдужих до культурної спадщини краю. Львівська обласна рада підтримує створення у Львові такого центру культури. Але, не зважаючи на це, питання про виселення дітей з приміщень школи-інтернату № 102 не розглядається, оскільки створення Літературного музею в цьому навчальному закладі є недоцільно.

Довідково:

Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 102 забезпечує права дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, на здобуття певного освітнього рівня загальної середньої освіти шляхом спеціально організованого навчально-виховного процесу в комплексі з корекційно-розвитковою роботою». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів