Голова комітету світової спадщини ЮНЕСКО став доктором «Львівської політехніки»

17:00 4 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: polradio.pl

У понеділок, 4 грудня, в актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбулося засідання його Вченої ради з нагоди присвоєння статусу «Honoris Causa» професору Ягельонського університету, голові Комітету світової спадщини ЮНЕСКО, директору Міжнародного центру культури у Кракові Яцеку Пурхлі.

Про це повідомили сьогодні, 4 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У жовтні 2017 року Вчена рада (в особі 154 членів) Національного університету «Львівська політехніка» на основі клопотання архітекторів університету прийняла рішення про присвоєння статусу «Honoris Causa» професору Ягельонського університету, голові комітету світової спадщини ЮНЕСКО у Парижі, директору Міжнародного центру культури у Кракові Яцеку Пурхлі. Яцек Пурхля допомагав архітекторам університету з проектами, зі здобуттям світових стипендій, з участю у міжнародних конкурсах та конференціях».

«Яцек Пурхля є головою комітету світової спадщини ЮНЕСКО. Спеціалізується у питаннях, що стосуються культурної спадщини. Він є директором Міжнародного центру культури та головою Польського комітету з питань ЮНЕСКО. 41 сесія Комітету світової спадщини ЮНЕСКО відбудеться у Кракові 2-12 липня наступного року. Свою посаду професор займатиме до завершення краківської сесії», – р також у міськраді.

«Комітет світової спадщини ЮНЕСКО – престижна організація, до складу якої входять представники 21 країни, обраної серед підписантів Конвенції світової спадщини.

Почесний доктор («Doctor Honoris Causa») (лат. «honoris causa» – «заради пошани», скорочено – «h.c.») – ступінь доктора наук або доктора філософії – найвище почесне звання Національного університету «Львівська політехніка», яке присвоюється громадським, державним і релігійним діячам, політикам, вченим України та світу за значний внесок у розвиток науки, освіти, культури і духовності рішенням Вченої ради Університету», – розповіли також у міськраді.

«Вперше звання «Doctor Honoris Causa» Львівської політехніки (на той час Вищої політехнічної школи) отримала у 1912 році Марія Склодовська-Кюрі, яка прочитала тут лекцію. На цей час це почесне звання присвоєно 44 визначним громадським, державним діячам, політикам, вченим України та світу», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів