Дитяча поліклініка у Львові отримає приміщення Міноборони

09:20 12 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Депутати міськради надали згоду прийняти у власність територіальної громади Львова частини нежитлових приміщень на вулиці Стрийській, 61.

Про це повідомили  на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також уточнили, що депутати ЛМР прийняли 11 березня ухвалу, згідно з якою надали згоду на прийняття з державної власності у власність територіальної громади Львова від міністерства оборони України частини нежитлових приміщень першого поверху будівлі № 23 площею 297,3 квадратних метрів на вулиці Стрийській, 61 для забезпечення потреб педіатричного відділення Комунального некомерційного підприємства «2-а міська поліклініка Львова». На підставі звернення мешканців Сихівського району проект цієї ухвали ЛМР підготувала депутатка ЛМР Уляна Пак, яка доповіла на сесії з цього питання.

Перед депутатами від імені мешканців, які ініціювали це питання, виступив мешканець мікрорайону, активіст громадської організації «Рідний Сихів» Володимир Гой, який зазначив: «Проблема з цим приміщенням є вже декілька років. Кожного разу все закінчувалося голослівними заявами. У січні 2019 року міністерство оборони у своєму листі повідомило головного лікаря поліклініки про запланований аукціон з реалізації цього приміщення, який планувало провести 21 лютого».

«Мешканці мікрорайону організувалися і зібрали більше 1250 підписів під зверненням про скасування аукціону до Кабінету міністрів і до Прем’єр-міністра України. Уряд за день до аукціону своїм рішенням виключив це приміщення з об’єктів приватизації і підтримав ініціативу мешканців. Для того, щоб ця ситуація не повторилася, громада звернулася до депутата ЛМР Уляни Пак з проханням підготувати проект ухвали про надання згоди на прийняття з державної власності у власність територіальної громади м. Львова приміщення поліклініки», – поінформували також на порталі депутатів.

Депутатка Уляна Пак запевнила: «У нас є порозуміння з Кабінетом міністрів щодо готовності передати нам цей об’єкт».

Уляна Пак нагадала, що Львівська міська рада вже надсилала звернення. Зокрема, депутатка Христина Паньків теж зверталася з цього приводу.

«Це є продовження цих заходів, які вже були вжиті. Це приміщення будемо використовувати лише для потреб поліклініки», – зазначила Уляна Пак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів