Дистанційне навчання: МОН у понеділок скерує рекомендації у регіони

19:09 10 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти та науки направить у регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Однак МОН не буде нікого змушувати запроваджувати "дистанційку".

Про це в коментарі РБК-Україна розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Рекомендаційний лист в першу чергу стосуватиметься "помаранчевих зон" карантину та регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

"Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація", - сказав Шкарлет.

Міністр зазначив, що органи місцевої влади самі вирішують, коли починати канікули та яку форму навчання запроваджувати у закладах освіти.

"Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні у своєму Telegram-каналі Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів