Директорам шкіл Львівської МТГ пообіцяли 27 тис грн заробітної плати

12:07 14 червня 2021 р.

Фото до новини

Виконком підтримав положення про преміювання керівників закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади. З вересня освітяни отримуватимуть по 27 тисяч гривень зарплати.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«У цьому питанні мова йде не про гроші, а про зміну ставлення до освіти загалом. Пандемія нас заставила звернути увагу на медицину і оголила всі проблеми цієї галузі. Друга важлива галузь, як формує суспільство, – це освіта. Як ви знаєте, в наших університетах на викладачів поступають за залишковим принципом – якщо не пройшов на інші напрямки, то вивчається на викладача. Найдорожче, що стосується наших дітей, ми дуже сильно цінуємо, але коли мова йде про вчителів, директорів шкіл, то ми бачимо проблеми. І головна проблема полягає в непріоритетності. Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної платні має бути у військових, медиків і освітян. Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі», – зазначив Андрій Садовий, мер Львова.

«Сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи становить від 10 до 15 тисяч гривень. Цим рішення виконкому ми приймаємо наступний крок: з 1 вересня підвищуємо рівень оплати пращі директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно 1 тисячі доларів. Це дуже важливий крок, адже цьогоріч ми маємо конкурси на 44 директорів ЗЗСО. Ми розуміємо, що, інвестуючи в освіту, ми інвестуємо в майбутнє», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови.

Також він зазначив, що на це преміювання з вересня до кінця року передбачається 15 млн грн, а якщо прораховувати на наступний рік, – близько 45 млн грн.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів