«Дозори-Б» Львівського бронетанкового заводу надійдуть у війська до кінця року, – Міноборони (відео, оновлено)

22:04 19 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Міністр оборони України оглянув військову техніку, яку виготовляє львівське оборонне підприємство.

Сьогодні, 19 вересня, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак у рамках робочої поїздки Львівщиною відвідав Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод». Міністр оборони України оглянув військову техніку, яку виготовляє львівське оборонне підприємство. Серед представлених зразків, зокрема, були бронеавтомобіль «Дозор-Б», який нещодавно було поставлено у серійне виробництво, та пожежний танк.

Новітній «Дозор-Б» генерал-полковник Степан Полторак випробував особисто. Він проїхав за кермом нового бронеавтомобіля і залишився задоволеним його ходовими якостями: легкокерований, добре просувається, розганяється, долає перешкоди. Але висловив думку, що машині потрібно посилити вогневу міць.

Окрім цього, Міністр оборони побував у цеху, де проводиться ремонт броньованої техніки згідно договорів з міністерством оборони України. На майданчику зберігання озброєння та військової техніки генерал-полковник Степан Полторак поспілкувався із екіпажами відремонтованих танків Т-72.

Міністр розповів: «Ми змінюємо підхід до процесу ремонту та відновлення військової техніки. Разом з фахівцями бронетанкового заводу участь у ремонті беруть й військовослужбовці ремонтних підрозділів Збройних Сил».

За словами генерал-полковника Степана Полторака, такий підхід дав можливість більш якісно підготувати техніку, а екіпажі мали змогу брати участь у процесі ремонту і здійснити випробування техніки на танкодромі заводу. Він також зазначив: «Я побачив, що час, який в нас є для підвищення боєздатності Збройних Сил України, на Львівському бронетанковому заводі використовується достатньо ефективно. З початку року завод вже передав оборонному відомству 62 танка, й ще 31 передасть за кілька місяців.

Також міністр оборони був задоволений ходом виробництва «Дозорів». Коментуючи питання їх закупівлі, міністр сказав: «До кінця року 10 таких бронемашин має надійти до Збройних Сил. Наразі дві  таких бронемашини перебувають на випробуваннях у підрозділах Збройних Сил».

Про це повідомили сьогодні, 19 вересня, в прес-службі міністерства оборони України. Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли в суботу:

«10 бронемашин «Дозор-Б» надійдуть армійцям до кінця цього року – пообіцяв таке міністр оборони Степан Полторак під час інспекції Львівського бронетанкового заводу. Новітній «Дозор-Б» Полторак випробував особисто – проїхав за кермом й залишився задоволеним його ходовими якостями: легкокерований, добре просувається, розганяється, долає перешкоди. Але висловив думку, що машині потрібно посилити вогневу міць. За словами міністра, цього року завод уже поставив Збройним силам більш як 60 відремонтованих танків, а до кінця року виготовить іще понад 30».

Про це повідомили сьогодні, 19 вересня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів