Донецький національний технічний університет планує переїхати на Львівщину

00:05 24 липня 2024 р.

Фото до новини

Зараз триває активний пошук приміщення, куди навчальний заклад зможе релокувати.

Про це інформує ДМР, пише DailyLviv.com.

"Повномасштабна війна зруйнувала звичний та безпечний процес навчання для українських учнів та студентів у прифронтових та окупованих громадах.

Десятки українських навчальних закладів за понад 9 років війни змушені були переміститися з тимчасово окупованих територій – у безпечніші міста.

Одним з таких є і Донецький національний технічний університет, який розглядає Дрогобич як таке місто, куди можна релокувати та відновити звичний навчальний процес",- зазначають у ДМР.

У п’ятницю, 19 липня, Дрогобич відвідали представники університету зокрема в особі в. о. ректора Ярослава Ляшка. У стінах міської ради гостей зустріли очільник громади Тарас Кучма та керуючий справами виконкому Віталій Вовків.

За результатами зустрічі сторони обговорили потенціал розвитку вищої технічної освіти на теренах Дрогобицької громади, високу потрібність кадрів та перспективність таких спеціальностей. Окрім цього, сторони підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку вищої технічної освіти. Так, зараз триває активний пошук приміщення, куди навчальний заклад зможе релокувати.

Довідка

Донецький національний технічний університет, абревіатура ДонНТУ — один із найстаріших і найбільших вищих навчальних закладів Донбасу. Також відомий як ДПІ або Донецький політехнічний інститут. У 2014 році, внаслідок окупації м. Донецьк під час російсько-української війни, університет переміщений до м. Покровськ, а у 2022 році — до м. Луцьк.

ДонНТУ здійснює підготовку фахівців за усіма рівнями вищої освіти (бакалаврський, магістерський, освітньо-науковий) з 24 спеціальностей та в докторантурі. 75% здобувачів навчаються за освітніми програмами інженерного, природничо-наукового та інформаційно-технологічного спрямування.

Університет включений до переліку закладів вищої освіти, які будуть здійснювати підготовку резерву освітян для роботи на деокупованих територіях].

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів