Для Львова придбають перший в Україні електробус

17:56 16 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Міськрада замовила у місцевого виробника СП «Електротранс» за 8,7 млн. грн автобус, двигун якого живиться електричним струмом від акумуляторної батареї.

До кінця цього року по Льовову їздитиме електробус. Це автобус, двигун якого живиться електричним струмом від акумуляторної батареї.

Місто замовило його у місцевого виробника СП « Електротранс» за 8 млн 700 тисяч грн. Транспорт курсуватиме по одному з маршрутів міста. 

Електробус зможе перевезти одночасно 80 пасажирів. 25 місць будуть сидячими. Зовні він схожий на жовто-зелений тролейбус « Електротрансу», який курсує зараз Львовом за маршрутом №13. Також матиме відкидний пандус для заїзду пасажирів на візках. 

Виробник електробуса надає гарантію на пробіг 100 тисяч кілометрів. начальник управління транспорту Львівської міської ради Віктор Щир повідомив також:

«Такий електробус – це технологічний прорив, майбутнє нашого міського автопарку. Для того, щоб повністю зарядити батарею, треба витратити мінімальну кількість електроенергії – на 50 гривень. При цьому автобус може проїхати на ній 220 кілометрів, тобто курсувати по місту цілий день.

Якщо порівняти зі звичайною маршруткою, то вона потребує на день 100 літрів бензину. А це великі затрати і купа шкідливих викидів в атмосферу. 

Львів стане першим в Україні містом, де вулицями курсуватиме електробус. Такий екологічний транспорт планують закуповувати й надалі, в міру надходження коштів».

Про це повідомили сьогодні, 16 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів