Чи можливо підготуватись до складання екзамену без автошколи

09:35 22 серпня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні кожен другий мріє отримати водійське посвідчення, але вартість навчання на курсах далеко не кожному по кишені. Тому багато хто ставить собі питання: чи можна обійтися без автошколи та скласти екстерном? Розгляньмо більш детально цю тему, оцінимо рентабельність самопідготовки.

Юридична сторона питання

Подібні питання цікавлять не тільки новачків, а й досвідчених водіїв, у яких було вилучено водійське посвідчення, або ж тих, хто бажає відкрити додаткову категорію. У 2013 році в Україні набув чинності закон про те, що готувати водіїв до екзаменаційного оцінювання має право тільки акредитований заклад - автошкола. А здійснювати навчання водінню автомобіля може тільки атестована людина, стаж якої не менше 5 років. До того ж водіння в місті з інструктором має виконуватись лише на спеціальному навчальному транспортному засобі, обладнаному додатковими педалями. Виходить, що для того, щоб скласти на посвідчення водія, ви повинні в обов'язковому порядку відвідувати автошколу.

Детальну інформацію про автокурси в Львові можна подивитись за посиланням magistral.org.ua . Тут ви дізнаєтесь про термін та умови навчання, які документи потрібно підготувати для зарахування.

Навіщо ходити на заняття

Завдяки технічному прогресу, на просторах інтернету з'явилася купа різноманітних додатків (тести ПДР, симулятори водіння), які покликані допомогти при підготовці до іспиту. Тому багато хто помилково вважає, що досить просто вивчити правила дорожнього руху та вміти їздити. Але всі ці додатки розраховані допомогти закріпити отриманий матеріал, а не навчити мистецтву водіння. До того ж ще жоден симулятор не навчив водія рушати з місця та аналізувати елементарні поламки в автомобілі.

На курсах не тільки вчать правила, а й:

  • детально аналізують дорожні ситуації;
  • роз'яснюють законодавчі положення;
  • розповідають, як діагностувати технічний стан, коли долити мастило, де розташований бачок омивача та інше;
  • вчать водійській етиці.

Навіть навчання водінню, якщо є посвідчення водія, ліпше здійснювати на курсах. На це є ряд причин:

  • укладаючи договір з автошколою ваше життя страхують;
  • впевненість у досвідченості інструктора;
  • отримання свідоцтва про проходження курсів, на підставі яких можна звернутися в сервісний центр МВС для складання іспиту.

Крім цього, навчальні машини в обов'язковому порядку проходять перевірку технічного стану (техогляд) і завжди справно працюють.

Індивідуальний підхід

Автошколи у Львові пропонують досить гнучкий графік, але якщо вам більше до вподоби навчання водінню без автошколи, можна звернутися до послуг приватного інструктора. Таким чином ви заощадите свій час, гроші на відвідування автошкіл і, звичайно, збільшите шанс на успішне складання іспитів. При виборі інструктора зверніть увагу на:

  1. Наявність ліцензії, що дає право на надання подібних послуг.
  2. Репутації інструктора з водіння. Співвідношення позитивних та негативних відгуків клієнтів.
  3. Вартість занять.
  4. Навчальний автомобіль та місце проведення занять.
  5. Досвід в навчанні водінню.
  6. Водійський стаж.

Зверніть увагу - приватні інструктори здебільшого, зацікавлені навчити вас максимально швидко та ефективно, але їх послуги не завжди коштують дешевше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів