Apple і Google випустили тестову версію системи відстеження інфікованих COVID-19

15:30 30 квітня 2020 р.

Фото до новини

Якщо людина отримує позитивний результат тесту на Covid-19, у неї буде можливість надіслати відповідне повідомлення на інші телефони, які раніше перебували на близькій відстані з хворим, повідомляючи власникам цих телефонів, щоб вони пройшли тестування.

Нова технологія від Apple і Google, що забезпечує відстеження контактів для боротьби з COVID-19, перейшла в стадію тестування. Завтра, у п'ятницю, 1 травня, Apple і Google випустять приклад вихідного коду, щоб допомогти розробникам, пов'язаними з діяльністю організацій громадської охорони здоров'я, створити кінцеві додатки, повідомили представники компаній. Офіційний реліз очікується в травні.

Анонсована раніше в квітні система буде надавати користувачам повідомлення про те, що вони, можливо, зазнали впливу зараженого коронавірусом. При цьому робиться наголос на тому, що збір і обмін конфіденційними даними (з прив'язкою до конкретних особистостей) не провадиться.

Apple і Google впроваджують нову технологію на рівні мобільних операційних систем iOS і Android, щоб дозволити використовувати Bluetooth для визначення відстані між власниками смартфонів. Якщо людина отримує позитивний результат тесту на Covid-19, у неї буде можливість надіслати відповідне повідомлення на інші телефони, які раніше перебували на близькій відстані з хворим, повідомляючи власникам цих телефонів, щоб вони пройшли тестування.

Розроблений інтерфейс API Apple і Google включений в бета-версію інтегрованого середовища розробки Xcode 11.5. Крім того, бета-версія операційної системи смартфона Apple iOS 13.5, яка стала доступна для розробників програмного забезпечення у вівторок, включає в себе необхідний для запуску додатків вихідний код з підтримкою нового API. Для смартфонів Android також випущене нове бета-оновлення для Google Play Services і Android Developer Studio.

Очікується, що в найближчі місяці мільйони людей у всьому світі будуть завантажувати додатки для боротьби з поширенням коронавіруса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів