800 учнів ліцею «Оріяна» сіли за парти після ракетного удару по Львову

17:36 15 січня 2024 р.

Фото до новини

Найбільше в цій школі постраждав корпус, де навчалися учні початкових класів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 15 січня, близько 800 учнів львівського ліцею «Оріяна» повернулися до навчання. Ця школа найбільше постраждала внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня.

У ліцеї було зруйновано близько 300 вікон і понад 100 внутрішніх дверей, заміну яких на себе взяли благодійники Howard G. Buffett Fondation (HGBF). Станом на зараз близько 80% цих вікон та дверей вже встановили, решту доставлять цього тижня.

«29 грудня наша школа сильно постраждала від ракетного удару. В цей час в нас тривали канікули. Діти мали повернутись до навчання 8 січня, але росія внесла свої корективи, тому навчання стартувало сьогодні. Першими до навчання приступили учні 1-7 класів. Оскільки в цих класах досить багато учнів, старшокласники з 8-11 класів поки залишились на дистанційному навчанні. Згодом ми відновимо й інші кабінети і виведемо старші класи на очне навчання.

Сьогодні зранку бачила, як діти із задоволенням йшли до школи, обіймалися з вчителями й однокласниками, і це не може не тішити. Навчання йде на повну силу, і сподіваємось, що якнайскоріше побачимо усіх школярів за партами ліцею», – розповіла Ірина Коропецька, директорка ліцею «Оріяна».

«Ми з однокласниками дуже щасливі. Сьогодні дуже весело і радісно, побачились з друзями, вчителями. Зараз в нашому класі ще міняють вікна, тому сьогодні навчаємось в іншому, але завтра вже маємо повернутись до свого. Дуже чекаємо, щоб повернутись до звичного навчання», – поділилась Марта Абрамова, учениця шостого класу ліцею.

Найбільше в цій школі постраждав корпус, де навчалися учні початкових класів. Директорка каже, що суттєві руйнування не дають змоги там швидко провести відновлювальні роботи, тож наразі важко сказати, коли ця частина ліцею почне функціонувати.

«В початковій школі дуже серйозні пошкодження, наслідки ударної хвилі ще продовжують з’являтись. Точно знаємо, що потрібно буде знести три стіни, забиратимуть перекриття. Також там проблеми з опаленням: ми спустили опалення, коли був сильний мороз, але з цокольного приміщення не вдалось спустити, тому там потріскали труби і відійшли стіни», – додала Ірина Коропецька.

Нагадаємо, ліцей «Оріяна» розташований у Сихівському районі Львова. У ліцеї навчається 1260 учнів.

 

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів