442 випускники УКУ повинні також любити своїх ворогів і прощати їм

20:47 26 червня 2021 р.

Фото до новини

26 червня в Українському католицькому університеті відбулись випускні урочистості. Цьогоріч університет випустив у світ 255 бакалаврів, 187 магістрів.

26 червня в Українському католицькому університеті відбулись випускні урочистості. Цьогоріч університет випустив у світ 255 бакалаврів, 187 магістрів з Факультету наук про здоров’я, Факультету прикладних наук, Факультету суспільних наук, Гуманітарного факультету, Філософсько-богословського факультету, а також Львівської бізнес-школи УКУ.

Про це повідомив сайт УКУ, пише Dailylviv.

Святковий захід розпочався з Божественної Літургії у храмі святої Софії-Премудрості Божої, яку очолив Президент УКУ, Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ у США Борис Ґудзяк у співслужінні з ректором УКУ о. Богданом Прахом та духовенством. Трансляція Літургії та урочистої частини відбувалася на YouTube-каналі УКУ. 

Вручення дипломів відбулось у шатрі на площі перед храмом Святої Софії-Премудрості Божої. 

Почесною промовицею цьогоріч стала  канадська дипломатка, надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза: «У будь-який момент, коли у вас виникає можливість щось розбудовувати чи творити: футбольну команду, бізнес-процес, ІТ-компанію, парафію, клініку, молодіжну групу (та що завгодно), подумайте – як би це зробив УКУ? Коли ви втомлені, ніхто не каже і слова подяки, а все виглядає марно – подумайте про засновників УКУ: Митрополита Андрея Шептицького у міжвоєнному поділеному Львові, Патріарха Йосифа Сліпого після 18-ти років сталінських таборів і у Римі у 60-х, молодого Гарвардського доктора Бориса Ґудзяка у пострадянській Україні, і запитайте себе: “Звідки вони черпали сили і натхнення?”. Коли ви розчаровуєтеся, бо важко діяти відповідно до своїх принципів і цінностей, запитайте: “Як УКУ подолав би мої труднощі?”. А коли ви станете заможними, подумайте: “Як ви можете поділитися своїм достатком з УКУ?». 

Почесна промовиця випускних урочистостей, канадська дипломатка, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза

Президент УКУ владика Борис Ґудзяк привітав випускників УКУ та їхніх батьків, які благословили свої дітей на навчання в католицькому університеті. «Ми молимося за ваше подальше життя. Ви виходите з цих стін під гімн нашого університету “Святії мученики”. У світі не буде легко, але нехай наші мученики будуть взірцем для вас у цьому паломництві. Бути християнином і лідером у сучасному світі стає щораз складніше, виклики є максимальними. Ми змагаємося за вищі бали ЗНО, згодом – за більший рахунок у банку, кращий будинок, машину. І часто у цьому змаганні ми забуваємо, що у світі є знедолені, маргіналізовані люди. Якщо ви любите тих, хто любить вас – це ок. Але Ісус вчить – любіть ваших ворогів, прощайте їм. І ти, і я цього не можемо зробити, без дії Святого Духа. Любіть ваших ворогів, і ви зміните цей світ!», – побажав владика.

Звертаючись до випускників, отець-ректор Богдан Прах зазначив: «Дорогі випускники, всі ці роки ми намагалися вам послужити, дарувати вам самих себе: час, наші вміння, свого духа. Але це не кінець нашої спільної мандрівки з вами. Світ очікує від вас творчості і, передусім, відповідальності, відповідальності бути випускниками УКУ. Закликаю вас творити добро, служити іншим, тим, хто в потребі, бути відважними, захищати правду. У світі популізму, де багато слів не має сенсу, де ми біжимо за сенсаціями, ми вимагаємо від вас спокою, відваги, правди. Об’єднуйтеся у нові спільноти, хай Бог благословить!».

Ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. д-р Ігор Бойко закликав випускників служити ближнім:  «Наслідуйте Ісуса Христа, який першим показав нам приклад, ставши слугою для інших. Господь нас створив, щоб ми любили і творили любов усюди, куди Він покличе нас жити, служити. Несіть у світ дух любові і служіння».

У цей день зі словами привітання до випускників також звернулися голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий, громадські діячі, друзі і благодійники університету з усього світу.

Під час події відбулось вручення ректорських премій за плідну наукову працю. Нагороди отримали четверо викладачів УКУ: викладачка Гуманітарного факультету Наталія Цісар, викладач Факультету прикладних наук Олесь Добосевич та викладач Факультету суспільних наук Євген Ланюк. Професор Юрій Ясіновський, доктор мистецтвознавства, директор Інституту церковної музики Філософсько-богословського факультету, отримав ректорську та іменну премію світлої пам’яті професора Ігоря Скочиляса.

Відтак відбулося оголошення лауреатів відзнаки «Викладач року»: 
– Олександр Аврамчук, кандидат психологічних наук, доцент кафедри клінічної психології Факультет наук про здоров’я УКУ.
– Данило Судин, доцент кафедри соціології Факультету суспільних наук УКУ, кандидат соціологічних наук.
– Інга Козлова, доцентка кафедри соціології Факультету суспільних наук УКУ, кандидатка соціологічних наук, завідувачка соціологічної лабораторії. 

Завершальним символічним жестом випускних урочистостей стало спільне виконання гімну Gaudeamus та перекидання китичок.

Нове містечко для 200 мешканців з обмеженою мобільністю в УКУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів