29649 дітей на Львівщині стануть першокласниками

14:45 29 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Цьогоріч у школах Львівщини навчатимуться на понад дві тисячі учнів більше, аніж торік.

Про це повідомили в четвер, 29 серпня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «У новому навчальному році у закладах загальної середньої освіти Львівщини очікують 279457 учнів – на 2872 школярів більше ніж торік. За словами директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій, до першого  класу цьогоріч підуть 29649 дітей».

«У закладах загальної середньої освіти Львівщини успішно впроваджено держстандарт початкової освіти – «Нову українську школу”. Усі вчителі, які навчатимуть першокласників, пройшли навчання. На НУШ була скерована субвенція у сумі 89,8 млн. гривень, з них 69 мільйонів гривень – на покращення матеріально-технічної бази. За ці кошти у школах оновили парти для першого класу, закупили нову дидактику та комп’ютерну техніку», – поінформувала також Любомира Мандзій.
Директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА також озповіла: «Практично усі школи Львівщини забезпечені новими меблями для першого класу”,  -  зазначила очільниця  департаменту. Дефіциту підручників для другого класу немає. Ми отримали близько 60% підручників для шостого та одинадцятого класів».

«До закладів професійної освіти продовжено вступ до 1 жовтня.У закладах професійної освіти оновлено матеріально-технічну базу. Станом на сьогодні, вони мають регіональне замовлення  у межах 10,5 тисячі гривень. На сьогодні у закладах професійної освіти навчатимуться сім тисяч учнів, але, сподіваюсь, що до 1 жовтня їхня кількість зміниться», – поінформувала також Любомира Мандзій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів