Заклади первинної медичної допомоги у Львові фінансуватимуться по-новому

12:45 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб запевнив: «11 медичних закладів Львова, які надають первинну допомогу, уже перетворено із бюджетних установ в комунальні некомерційні підприємства».

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб повідомив також у понеділок, 30 липня: «Це дасть змогу їм укласти договори з Національною службою здоров’я України, щоб з 1 жовтня вже отримувати гроші за обслуговування своїх пацієнтів за новим принципом фінансування».

Володимир Зуб також розповів: «Навечні сесія міської ради прийняла низку ухвал про перетворення наших бюджетних установ в комунальні некомерційні підприємства. Відтоді розпочався процес перетворення, і зараз уже маємо перетворені і зареєстровані одинадцять комунальних некомерційних підприємств, які надають первинну медичну допомогу. Власне, це перетворення дало змогу нам подати заявку на підписання угоди з Національною службою здоров’я України для того, щоб з 1 жовтня вже отримати фінансування не за територіальним принципом, а за тих пацієнтів, яких дійсно обслуговують наші заклади. Тобто бюджет установ буде формуватися від кількості підписаних декларацій».

Начальник міського управління охорони здоров’я доповнив: «Окрім того, зараз на етапі перетворення є ті медичні заклади, які надають вторинну медичну допомогу. Хоча вони могли змінити свою організаційно-правову форму і у 2019 році, так як надають вторинну допомогу, проте вирішили не зволікати і перетворитись в комунальні некомерційні підприємства вже в цьому році».

Про це повідомили в понеділок, 30 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Зокрема, тепер у Львові є комунальне некомерційне підприємство «Десята міська лікарня Львова», комунальне некомерційне підприємство «1-га міська поліклініка Львова», комунальне некомерційне підприємство «2-га міська поліклініка Львова», комунальне некомерційне підприємство «3-тя міська клінічна лікарня Львова», комунальне некомерційне підприємство «3-тя міська поліклініка Львова», комунальне некомерційне підприємство «4-та міська клінічна лікарня Львова», комунальне некомерційне підприємство «4-та міська поліклініка Львова», комунальне некомерційне підприємство «5-та міська клінічна поліклініка Львова», комунальне некомерційне підприємство «5-та міська клінічна лікарня Львова», комунальне некомерційне підприємство «6-а міська поліклініка Львова» й комунальне некомерційне підприємство «Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева».

«Фінансування для кожного закладу буде індивідуальним і залежить від кількості підписаних декларацій та віку пацієнтів, яких він обслуговує. Гроші за тарифами Національної служби здоров’я України заклади будуть отримувати щомісячно. При цьому, щомісячно сума буде перераховуватися відповідно до зростання кількості декларацій, які підписують пацієнти із лікарями цих медичних закладів. У Львові декларацію з обраним лікарем уже підписали 364,5 тисячі містян, що становить 48% від приписного населення Львова», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів