Захворюваність на ГРВІ та грип у Львові пішла на спад

13:41 26 лютого 2024 р.

Фото до новини

Минулого тижня – з 19 до 25 лютого, у Львові на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 4530 людей, і це на 18,9% менше, ніж попереднього тижня.

 Інтенсивний показник захворюваності не перевищує епідемічного порогу. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Згідно з моніторингом захворюваності, на 8-й тиждень 2024 року зареєстровано 4530 випадків респіраторних інфекцій. До порівняння, за попередній, 7-й тиждень, було 5585 випадків. Тобто маємо зменшення захворюваності майже на 19%», – зауважила Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Серед захворілих – 2056 дітей, віком до 17 років.

Читайте також:  В Україні зафіксували новий штам коронавірусу «Дженні»

Медики нагадують: вірус грипу небезпечний, проте вберегтися можна, дотримуючись простих правил. Найперше, не забувайте про здорове і збалансоване харчування, яке зміцнить вашу імунну систему, а також – рухові вправи. За можливості, якомога частіше провітрюйте приміщення, де перебуваєте, і одягайтеся відповідно до погодних умов. Намагайтеся зайвий раз не торкатися обличчя та носа, а також якомога частіше мийте руки з милом чи використовуйте антисептик, особливо після відвідування громадських місць.

Якщо все ж захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до свого сімейного лікаря. Адже вчасно і правильно розпочате лікування – це запорука швидкого одужання й уникнення важких ускладнень.

Читайте також: На території України циркулює 14 штамів COVID-19, - МОЗ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів