З українським цифровим COVID-сертифікатом можна їхати в Європу

20:34 19 серпня 2021 р.

Фото до новини

Про те , що Європейська Комісія ухвалила рішення про взаємне визнання електронних COVID-сертифікатів з Україною, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українські COVID-сертифікати будуть дійсними для подорожей до ЄС із 20 серпня.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про взаємне визнання Європейським Союзом та Україною електронних COVID-сертифікатів. Про це Шмигаль написав у четвер, 19 серпня, у своєму Telegram-каналі, пише Dailylviv.com.

"Сьогодні Єврокомісія прийняла рішення про взаємне визнання цифрових COVID-сертифікатів, виданих Україною та ЄС", - написав голова українського уряду. 

Денис Шмигаль уточнив, що цей документ можна отримати в додатку "Дія" тим українцям, які пройшли повний курс вакцинації. Отже, цифровий COVID-сертифікат, виданий в Україні, дозволяє вільно подорожувати до Європейського Союзу і відтепер визнається для пред'явлення всередині країн ЄС.

COVID-сертифікати, видані Україною, прийматимуть у країнах ЄС із п'ятниці, 20 серпня, повідомила пресслужба Єврокомісії. Також у Брюсселі визнали сертифікати Північної Македонії і Туреччини. 

Раніше, 17 серпня, було запущено бета-тестування COVID-сертифікатів у мобільному додатку "Дія" для користувачів Android. 

А з 1 липня запустили бета-тестування COVID-сертифікатів у "Дії" для користувачів iOS.

За вакцинування дадуть знижку на концерт SuperDisco 90-х: графік роботи центрів масової вакцинації 21-24 серпня

Іноземців впускатимуть в Україну недовакцинованими: нові правила

У Львові карантин продовжили до 1 жовтня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів