З Бельгії дають кошти на облаштування у Львові центру психічного здоров’я

16:54 28 березня 2024 р.

Фото до новини

Центр запрацює в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) на вулиці Замарстинівській.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сесія Львівської міської ради затвердила проєктну угоду між Урядом Фландрії та Львівською міською громадою щодо будівництва (реконструкції) центру психічного здоров’я у Львові. Йдеться про грант в розмірі 1,5 мільйона євро, який уряд Фландрії надає Львову для облаштування такого центру.

Центр запрацює в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), що має багато аспектів: лікування, реабілітація та протезування поранених українців, мистецтво, спорт, соціальне житло для поранених, які проходять лікування, тощо. Проєкт реалізують спільно з Благодійним фондом «Незламні» та Першим медичним об’єднанням Львова.

Як йдеться у проєктній угоді, буде реконструйовано та добудовано окрему будівлю, площею 934,9 квадратних метрів на вулиці Замарстинівській. У центрі будуть ліжко-місця для 40 стаціонарних пацієнтів та достатньо місця для лікування 1000 пацієнтів на рік (стаціонарно та амбулаторно). Передбачається, що його збудують до початку 2025 року.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення росіян, у центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вже пролікували понад 16 тисяч поранених українців.

Довідково

Фландрія (нід. Vlaanderen) — одна з трьох земель Бельгії (дві інші землі — Брюссель і Валлонія). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів