Як зрозуміти що в тебе печія?

20:17 17 березня 2023 р.

Фото до новини

Печія - досить поширена проблема серед населення. Її симптоми можуть бути надзвичайно дискомфортними та викликати серйозні порушення самопочуття, фізичний та емоціональний дискомфорт.

Але існують засоби, що дають змогу справитись з неприємними симптомами швидко і надовго. Один із них — це таблетки Ренні®. Але давайте про все своєю чергою. Розглянемо симптоми печії та відповімо на питання, що можна їсти при печії та які ліки допоможуть безпечно впоратись з таким симптомом.

Як зрозуміти, що в тебе печія?

Насправді це досить часте питання. Проте, правду кажуть, що люди, які хоча б раз відчули цей симптом, не можуть сплутати його ні з чим іншим. Печія супроводжується:

  • болем в грудях;
  • відчуттям гарячого повітря в стравоході;
  • нудотою;
  • відчуттям стороннього тіла у стравоході.

Щоб зрозуміти, від чого буває печія, пацієнту варто звернутися до лікаря та пройти необхідні обстеження (1).

Печія після прийому їжі та як контролювати симптоми

Серед факторів, які провокують виникнення печії, далеко не останнє місце займають порушення правил харчування, зокрема вживання жирної, пряної та кислої їжі, а також переїдання. Тому щоб контролювати симптоми печії, можна спробувати змінити свій раціон та уникати страв, які спричиняють підвищення кислотності шлункового соку (2). Рекомендується їсти меншими порціями, не переїдати, не їсти перед сном та дати шлунку трохи часу, щоб перетравити їжу.

Якщо вас регулярно турбує печія після прийому їжі, спробуйте зменшити у своєму раціоні продукти, що підвищують кислотність організму людини:

  • цитрусові фрукти;
  • томати;
  • часник та цибулю;
  • гострий перець;
  • приправи та пряності;
  • каву та газовані напої.

Замість цього можна спробувати їсти більше овочів та фруктів, зменшити споживання жирної та пряної їжі, пити більше води та надавати перевагу кисломолочним продуктам.

Таблетки Ренні® для профілактики печії

Таблетки Ренні® від Байєр є ефективним засобом проти печії. Цей препарат містить магній та кальцій — природні антациди, які зменшують кислотність шлункового соку та знімають дискомфорт в стравоході (3).

Рекомендована доза таблеток Ренні® для дорослих та дітей старше 12 років - одна або дві таблетки за раз. Таблетки Ренні® є жувальними — їх слід розчиняти в роті, а не ковтати цілими Це важлива умова для найбільшої ефективності препарату.

Максимальна добова доза — 5 таблеток на добу, залежно від симптомів та рекомендацій лікаря.

Перед застосуванням таблеток Ренні® варто уважно ознайомитися з інструкцією, а також звернутися до лікаря для отримання консультації та рекомендацій щодо застосування препарату. Варто пам'ятати про можливість алергії на компоненти препарату.

__________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Ренні з ментоловим смаком, №24 UA/7798/01/01 від 22.12.2017; Ренні з апельсиновим смаком, №24 UA/7799/01/01 від 08.11.2017; Ренні без цукру, м'ятні №24 UA/6025/01/01 від 31.01.2017

1. Daphne Ang, Daniel Sifrim, Jan Tack. Mechanisms of heartburn. Nat Clin Pract Gastroenterol Hepatol. 2008 Jul;5(7):383-92.

2. Teodora Surdea-Blaga, Dana E Negrutiu, Mariana Palage etc. Food and Gastroesophageal Reflux Disease. Curr Med Chem. 2019;26(19):3497-3511.

3. Vandana Garg, Prashant Narang,Ritu Taneja. Antacids revisited: review on contemporary facts and relevance for self-management. J Int Med Res. 2022 Mar; 50(3): 03000605221086457.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів