ВООЗ хоче зупинити вакцинацію від COVID-19 третьою дозою

21:06 13 серпня 2021 р.

Фото до новини

В Ізраїлі, Франції, Німеччині та багатьох країнах Близького Сходу вже оголосили про те, що почнуть вводити третю дозу вакцини повністю вакцинованим жителям.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус закликав на час накласти заборону на введення третьої дози вакцини від коронавірусу COVID-19, щоб більше препаратів було доставлено до країн, де багато людей ще не отримали жодного уколу, повідомляє агентство Associated Press (AP), пише Dailylviv.com

"ВООЗ закликає запровадити мораторій на ревакцинацію щонайменше до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати щонайменше 10% населення кожної країни", - заявив він у середу.

Гебреєсус вважає, що мораторій було б доцільно запровадити насамперед багатим країнам, в яких суттєва частина населення вже змогла отримати обидві дози вакцини.

У ВООЗ повторили свій заклик до глобальної солідарності в боротьбі з COVID-19 і закликали найбільш забезпечені держави та великих виробників медичних препаратів допомагати малозабезпеченим представникам світової спільноти.

В Ізраїлі, Франції, Німеччині та багатьох країнах Близького Сходу вже оголосили про те, що почнуть вводити третю дозу вакцини повністю вакцинованим жителям. Також цю ідею розглядають США та Велика Британія як однин зі способів боротьби з поширенням небезпечнішого та заразнішого штаму коронавірусу "дельта".

Нагадаємо, що в Україні станом на 12 серпня 4 538 441 осіб отримали одну дозу, а 2 633 317 - дві. Третю дозу офіційно ніхто не одержав.

 

4 538 441

ОСІБ ОТРИМАЛИ 1 ДОЗУ

2 633 317

ОСІБ ОТРИМАЛИ 2 ДОЗИ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів