Від сьогодні у Львові будуть тестувати на коронавірус медиків, водіїв та соцпрацівників

09:39 30 березня 2020 р.

Фото до новини

Від сьогодні у Львові експрес-тестами будуть тестувати на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує пресслужба ЛМР.

«Ми домовились на 5 наших швейних підприємствах, вони шиють захисні костюми, маски, окуляри у нас є. можливо, щось ще прийде по державній лінії.

Ми сьогодні починаємо тими експрес-тестами тестувати наших водіїв автобусів, тролейбусів та трамваїв, тих, хто працює у Нічліжці, соціальних працівників, які ходять до людей, котрі вдома. Нам важливо, щоб система працювала і ті люди, які забезпечують обслуговування, були здоровими. Звичайно, тестування мають проходити також медичні працівники, щоб ми своєчасно це виявляти. Бо сьогодні кожен лікар та кожна медсестра — це наш золотий запас. Також ті люди, котрі обслуговують життя міста — двірники, водії тощо. Автобуси, трамваї, тролейбуси їздять, тільки приватники сачкують, повтікали", — розповів міський голова Львова Андрій Садовий під час прямого ефіру на радіо «Люкс FM».

Додамо, тестування будуть проводити з допомогою експрес-тестів, які місто закупило за кошти благодійників. Сьогодні будуть тестувати водіїв трамваїв та тролейбусів, від завтра — ще водіїв АТП-1. Також від сьогодні тестуватимуть працівників соціальних служб та медиків.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що лікарі, медсестри, санітари щомісяця будуть отримувати доплату по 10 тис грн.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів