Від 17 жовтня половина Польщі – у червоній зоні

23:22 15 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Польський уряд повідомив про нові обмеження, які набувають чинності 17 жовтня.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Від суботи, 17 жовтня до червоної зони, в якій будуть діяти найбільші обмеження, увійдуть 152 повіти, тобто майже половина Польщі. Про це у четвер повідомив міністр здоров’я Адам Нєдзєльський. Міністр додав, що це густонаселені повіти, кількість їх мешканців становить понад 70% усієї популяції Польщі.

Адам Нєдзєльський повідомив, що до червоної зони увійдуть такі міста: Бидгощ, Торунь, Люблін, Лудзь, Краків, Варшава, Перемишль, Ряшів, Кєльце, Білосток, Ґданськ, Ґдиня, Сопот, Познань і Ченстохова.

«Ситуація є настільки серйозною, що ми змушенні ввести нові обмеження», - пояснив політик.

Список повітів з червоної зони - на Твіттері Канцелярії Прем'єр-міністра Польщі

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький наголосив, які саме обмеження стосуються червоної зони: «Обмеження кількості осіб у торговельних центрах до 5 осіб на одну касу. Заборона організації таких родинних свят, як весілля. Згромадження людей не можуть бути більшими, ніж 10 осіб. Вищі навчальні заклали та середні школи переходять у формат дистанційного навчання. Обмеження у громадському транспорті – до 50% сидячих місць та 30% усієї кількості місць».

За словами Матеуша Моравєцького, дещо менші обмеження для жовтих зон. Зокрема, не буде заборони організації таких врочистостей, як весілля, але участь в них зможе взяти максимально 25 гостей, причому весілля повинні відбуватися без танців. У згромадженнях допускається участь 25 осіб.

У червоній та жовтій зонах спортивні події відбуватимуться без участі публіки. Крім цього, у цих зонах буде закрито басейни, аквапарки та фітнес-клуби. Культурні події у жовтій та червоній можуть відбуватися з участю максимум 25% публіки. Гастрономічна діяльність буде можливою від 06:00 до 21:00. Поза цими годинами буде можливість видавати їжу на винос.

Оновлено зони карантину: на Львівщині - два міста і три райони в помаранчевій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів