Верховна Рада запровадила штрафи за нехтування масками

18:26 6 листопада 2020 р.

Фото до новини

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні прийняла за основу і в цілому урядовий законопроєкт №3891, яким вводить штрафи за порушення маскового режиму під час карантину. COVID-19: Кам’янка-Бузька ЦРЛ заповнена на 70 %

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Штраф становитиме від 170 до 255 гривень. Раніше порушення маскового режиму каралося загальною статтею за порушення карантину.

Рішення підтримали 262 народних депутати.

У пояснювальній записці зазначається, що українці стали нехтувати рекомендаціями в частині носіння в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті масок (респіраторів).

Ухваленим законом доповнюється стаття 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення адміністративною відповідальністю за порушення маскового режиму.

«Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн)», - йдеться в тексті законопроєкту.

COVID-19: Кам’янка-Бузька ЦРЛ заповнена на 70 %.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів