В Україні зафіксували минулої доби 29 нових випадків коронавірусної хвороби

11:00 25 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 двадцять п’ятого березня в Україні зафіксували 113 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

Про це повідомили в міністерстві охорони здоров'я., де також розповіли, що чотири випадки були летальними, а один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні. За останню добу було зафіксовано 29 нових випадків. Зокрема – по одному новому випадку у Волинській, Луганській та Одеській областях, по два – в Запорізькій, на Тернопільщині та у Києві, сім нових випадків зафіксовано у Київській області, 13 – у Чернівецькій.

Загалом, у Чернівецькій області виявлено 38 випадків коронавірусної хвороби (один – летальний), у Києві – 31 випадок, у Київській області – 22, Івано-Франківській – п’ять (один – летальний), Тернопільській – чотири, у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській – по два, Житомирській – два,  (один – летальний), у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській та Черкаській областях – по одному хворому.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 25 березня до ЦГЗ надійшло 185 повідомлень про підозру, а загалом з початку 2020 року – 941 повідомлення.

МОЗ укотре закликає українців за перших симптомів респіраторного захворювання обов’язково зателефонувати своєму сімейному лікарю. Водночас, медики наголошують, що самоізоляція є найдієвішим способом убезпечитися від інфікування.

Як інформував «ЩЛ», У Львівській інфекційній лікарні ушпиталені 44 пацієнти з підозрою на коронавіру. У період з 21:30 двадцять четвертого березня до 7:50 двадцять п’ятого березня на Львівщині звернулися до медиків підозрою на коронавірусну інфекцію ще семеро людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів