В Україні зафіксовано 122 летальних випадків смерті від грипу та ГРВІ (відео)

21:38 27 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: sarvekashmar.ir

За даними Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, в нинішньому сезоні переважає вірус A/H1N1.

«В Україні вже зафіксовано 122 летальних випадки смерті від грипу та ГРВІ», – повідомив виконувач обов'язки головного санітарного лікаря України Святослав Протас. Він наголосив на засіданні комітету Верховної Ради з охорони здоров'я, що серед зареєстрованих летальних випадків, в тому числі дві дитини та два медпрацівника.

Найвищий рівень смертності від грипу зафіксований в Одеській області, де померли 22 людини. Святослав Протас уточнив, що МОЗ фіксує випадки захворювання за період з 1 жовтня, проте, основна кількість летальних випадків почала з'являтися після нового року. 

Натомість міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив 27 січня: «У нас в країні вже є епідемія грипу. Епідеміологічний поріг захворюваності на грип в Україні перевищено в 18 областях».

За даними Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, в нинішньому сезоні переважає вірус A/H1N1 – як і в 2009 році. За даними міністерства охорони здоров'я України, у 2010 році в нашій країні від грипу померли 282 людини, у 2011 році – 91, 2012 році – двоє, в 2013 році – 23, у 2014 році – 14 хворих.

Про це повідомили сьогодні, 27 січня, в часописі «Дзеркало тижня. Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів