В Україні померли з початку епідемсезону від грипу 192 людей (відео)

20:55 4 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

У міністерстві охорони України визнало: «З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 192 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу».

На сайті міністерства охорони України опублікували в четвер прес-реліз «Оперативна інформація щодо грипу та ГРВІ станом на 4 липня», в якому повідомили:

«За оперативними даними, з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року – 2 лютого 2016 року) в Україні зареєстровано більше 3,2 млн. хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,3 % населення. Із загальної кількості захворілих 62,8 % становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та Києва, де перехворіли, відповідно, 14,1 та 11,9% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,2%) та Харківській областях (3,6%).

За останню добу захворіли більше 65 тисяч осіб, з них 50% дітей віком до 17 років.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами «грип» та «гостра респіраторна вірусна інфекція» майже 132 тисячі осіб (3,9 % від захворілих), з них до 67,7 % становлять діти віком до 17 років. За останню добу госпіталізовано майже три тисячі осіб, з них 1,5 тисячі – діти до 17 років.

На четвертому тижні 2016 року у 19 областях та Києві показники захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більше ніж на 50,0 %. В п’яти регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від -4,0 % у Донецькій, до -42,1% в Івано-Франківській областях. Захворюваність в епідсезон 2015-2016 роках на 41,4 % більше рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 192 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий – 22, вірус грипу типу В – 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 152.

Найбільша кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області – 34, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Черкаській – 13, Рівненській – 11 та Києві – 11. За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакциновано проти грипу 124 927 осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 3 липня 2016 в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання у зв’язку з несприятливими погодними умовами у 9529 дитячих навчальних, загальноосвітніх та позашкільних закладах.

У міністерстві охорони України продовжує працювати Оперативний штаб з питань реагування на ситуацію щодо ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, створеного наказом Міністерства охорони здоров’я України від 20 січня 2016 року № 5-Адм, за участю керівників структурних підрозділів МОЗ України, представників міжнародних організацій (Всесвітньої організації охорони здоров’я, Дитячого Фонду ООН/ЮНІСЕФ), Держсанепідслужби, профільних позаштатних спеціалістів міністерства охорони здоров’я та провідних науковців Національної академій медичних наук, а також представників ДП «Укрвакцина» та ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

Про це повідомили сьогодні, 4 лютого, в прес-службі міністерства охорони здоров’я.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів