Уряд ще не знає, як оперувати інфікованих COVID-19

09:47 5 травня 2020 р.

Фото до новини

Від сьогодні дозволено госпіталізацію та планові операції для вагітних, онкохворих і "невідкладних".

Вчорашньою постановою Кабмін зробив зміни до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211. Тепер пункт 8 викладено в такій редакції: «8. На період карантину забороняється закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім: 

- надання медичної допомоги на території областей, м. Києва, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

- надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

- надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

- надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

- надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

- проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації та планових операцій, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації або плановою операцією, підлягають обов’язковому тестуванню на наявність короновірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції».

Цей документ опублікував сьогодні "Урядовий кур'єр".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів