Уряд частково розблокував роботу міністерства охорони здоров’я

10:20 14 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Кабінет міністрів України, щоб забезпечити безперервність роботи міністерства охорони здоров’я, дозволив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, крім виключних повноважень міністра як члена Кабміну.

Про це повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров’я, де також розповіли: «Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, яке дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету міністрів України є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду Києва».

«Розпорядження уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні «Охматдит» та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом», – поінформували також у МОЗ.

«Водночас, Окружний адміністративний суд Києва досі не виніс рішення щодо клопотання про скасування ухвали, якою було заборонено доктору Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів», – розповіли також у МОЗ.

«Крім того, на п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у доктора Уляни Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва», – повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров’я.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів