На схід України повернулися львівські військові медики, які вже евакуювали там сотні поранених бійців

20:20 7 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла

Перед від'їздом у зону бойових дій львівські військові медики помолилися у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

«Перед від'їздом у зону бойових дій львівські військові медики помолилися у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла», – повідомила сьогодні, 7 лютого, кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва, конкретизуючи при цьому:

«День» уже повідомляв про те, що місяць тому до Львова на ротацію прибули медики Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, які входили до складу передової мобільної військово-лікарської групи. За словами керівника групи підполковника медичної служби Василя Бітнера, в зоні відповідальності львівських військових медиків були такі важкі і важливі напрями, як Донецький аеропорт та населений пункт Піски. Загалом вони евакуювали із зони бойових дій близько 400 поранених та провели понад сотню операцій у польових умовах. 

Варто зазначити, що львівські військові медики з першого дня російського вторгнення перебувають на передовій. Вони в числі перших, разом з 24-ю механізованою бригадою, висунулись на курський кордон, коли Путін розпочав широкомасштабні «навчання» своїх військ і створив реальну загрозу збройного вторгнення з цього напряму.

Разом зі своїми цивільними колегами львів’яни рятували і рятують життя захисників України. Майже весь персонал Військово-медичного клінічного центру Західного регіону пройшов крізь війну.

Учора, після перепочинку, медики знову відбули у зону бойових дій. Перед виїздом на схід лікарі і медсестри, а також керівництво шпиталю на чолі з полковником медичної служби Іваном Гайдою взяли участь у Святій літургії у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

По завершенні спільної молитви капелан медичного Центру та душпастир храму о. Андрій благословив присутніх свяченою водою.  Всі працівники медичної служби отримали з рук капеланів молитовники «Молись і служи». Повертайтеся живими!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів