У Військово-медичному клінічному центрі у Львові відновлюють здоров’я 68 поранених бійців

19:23 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міноборони

Як повідомив у четвер полковник медичної служби Іван Гайда, у важкому стані в реанімації досі перебувають шестеро військовослужбовців.

Зусилля військових медичних спеціалістів Львівщини сконцентровані на психологічній та фізичній реабілітації учасників АТО. Про це під час щотижневого брифінгу для представників засобів масової інформації повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.

«За останні дні не було жодного випадку доставки поранених санітарною авіацією. Натомість маємо поодинокі поступання пацієнтів – невеликими групами, залізничним та автомобільним транспортом. Ведеться безперервна планова робота у плані відновлювальних етапних оперативних втручань, в яких мають потребу наші пацієнти. Увагу концентруємо на актуальних питаннях реабілітації – як фізичної, так і психологічної», – зазначив начальник Центру.

За його словами, у медичній установі здоров’я відновлюють 68 бійців, які прибули безпосередньо з зони бойових дій. У важкому стані в реанімації досі перебувають шестеро військовослужбовців, їм надається інтенсивна допомога.

Своєю чергою, головний хірург Західного регіону полковник медичної служби Іван Богдан зауважив, що роботу хірургічної служби скеровано в напрямку відновного хірургічного лікування пацієнтів. З цією метою було значно посилено співпрацю з європейськими колегами.

Від початку бойових дій на Донбасі у клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги було оглянуто понад тисячу військовослужбовців на предмет виявлення ознак посттравматичних психологічних розладів, посттравматичного синдрому. Пацієнтам, у яких вони були виявлені, призначено амбулаторне або стаціонарне лікування.

Про це повідомили в четвер у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів