У Польщу індійський штам коронавірусу привезли дипломат і його сім'я

08:47 3 травня 2021 р.

Фото до новини

Минулої неділі польського дипломата, який страждає на COVID-19, разом із сім'єю (також хворою вагітною дружиною і чотирма дітьми) доставили до Польщі спеціальним літаком.

Дипломат перебуває в інфекційній лікарні у Варшаві. Новину про виявлення індійського варіанту коронавірусу у польського дипломата вперше повідомив Polsat News, передало Польське радіо. Керівник канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик писав про цю подію ще 25 квітня, не зазначаючи, що коронавірус, виявлений у  дипломата, має індійський штам. Але про це могли свідчити процедури підвищеної безпеки під час перельоту з Індії до Польщі (на фото). 

Інформацію про індійський штам COVID-19 підтвердив професор Кшиштоф Пірч з Кракова. Науковець додав, що дослідження все ще тривають, щоб з'ясувати, чи представляє цей варіант коронавірусу більшу загрозу, ніж інші.

США та Австралія закривають свої кордони для індійських мандрівників. Ситуація в цій країні досі драматична. Індійський варіант коронавірусу вважають більш заразним і несприйнятливим до вакцин. В Індії цей штам коронавірусу поширюється дуже швидкими темпами, що призвело до перевантаження системи охорони здоров'я.

Група індійських вчених попередила про новий штам коронавірусу ще в березні, а вперше він був виявлений і виділений ще в лютому. Однак влада не захотіла запроваджувати більш істотні карантинні обмеження.

За останні 24 години в Індії було підтверджено 392 488 нових випадків зараження коронавірусом. А кількість смертей в результаті COVID-19 зросла на рекордні 3689.

Загальна кількість заражень, зареєстрованих в Індії, зросла в неділю до 19,56 мільйона. Загалом 215 542 людини загинули в результаті COVID-19.

У Великдень коронавірус виявили у 69 львів'ян

Львівщина зрівнялася з Києвом за інфікуванням коронавірусом у Великдень

Де лежать хворі коронавірусом на Львівщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів