У Німеччині обов’язкове носіння масок у транспорті та в магазинах

23:37 6 липня 2020 р.

Фото до новини

Відповідне рішення погодили міністри охорони здоров'я федеральних земель. Одне з обґрунтувань: у жителів країни не повинно виникати оманливе враження, ніби пандемія вже минула.

У боротьбі з поширенням коронавірсної інфекції в Німеччині вирішили продовжити обов’язкове носіння захисних масок у громадських місцях, зокрема у транспорті та в магазинах. Про це у понеділок, 6 липня, домовилися міністри охорони здоров'я 16-ти федеральних земель країни під час відеоконференції за участі федерального міністра охорони здоров'я ФРН Єнса Шпана (Jens Spahn). В якості одного з обґрунтувань рішення було вказано, що у жителів країни не повинно виникати оманливе враження, ніби пандемія вже минула, повідомляє агенція новин dpa з посиланням на учасників конференції.

Раніше цього дня канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) виступила категорично проти пропонованого скасування носіння захисних масок у громадських місцях. "Усюди, де в суспільному житті немає можливості дотримуватися мінімальної дистанції, маски є важливим засобом, від якого, з теперішньої точки зору, відмовлятися й надалі не потрібно", - переказав слова Меркель речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

Про це повідомила DW.

COVID-19 Австралія перекриває кордони між штатами.

Ізраїль різко посилює карантин: зачиняє бари, клуби та спортзали через спалах Covid-19.

Карантин у Польщі не стосується працівників з України у сільському господарстві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів