У Любліні близнюкам у лоні матері зробили операцію

21:12 25 листопада 2016 р.

Хлопці – Ґабріель і Джошуа – народилися у четвер на 33-му тижні вагітності. Обидва здорові

Про це повідмило Польське радіо.

Група лікарів із Самостійної державної клінічної лікарні №1 у Любліні зробила вдалу операцію близнюкам у лоні матері. Завдяки пренатальному обстеженню і швидко поставленому діагнозові вдалося врятувати двох хлопців.

У близнюків було викрито так званий фето-фетальний трансфузійний синдром. Він проявляється у від 5% до 25% тих матерів у Польщі, що очікують на народження близнюків. «Порятунком у цьому випадку була лазерна коаґуляція судин, виконана в лоні матері», – пояснює керівник Клініки акушерства і патології вагітності у Любліні професор Анна Квасьнєвська:

- Якби не можливість діагностики, що проводиться чудовими лікарями УЗД, котрі працюють у Клініці акушерства і патології вагітності на вул. Сташіца, і якби, власне, не можливість виконання такої операції, то діти просто би загинули.

Операцію провів професор Мірослав Вєльґось з Варшави, загальнопольський консультант міністерства у галузі перинатології.

За словами Аґнєшки Баті, мами близнюків, це вона і її чоловік мали прийняти остаточне рішення про проведення операції.

- Для нас найважливішим було здоров’я наших дітей. Ми не хотіли просто чекати, аж щось станеться. Це по-перше. А по-друге, був шанс врятувати обох близнюків, через це ми не бачили іншого варіанту. Тому, власне, що це було виявлено на самому початку, діти мали дуже великий шанс вижити.

Операція тривала близько 40 хвилин, після чого пані Аґнєшка повернулася під опіку люблінських лікарів. Хлопці – Ґабріель і Джошуа – народилися у четвер на 33 тижні вагітності. Обидва здорові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів