У Львові зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції, – СЕС

12:35 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bukpravda.cv.ua

Львівське міське управління Держсанепідслужби у Львівській області повідомило, що у Львові захворюваність на гострі кишкові інфекції залишається нестійкою.

За І-й квартал 2014 року сумарна кількість гострих кишкових захворювань зросла, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 21,3%. Діти віком до 17 років становлять 60% від усіх захворілих.

«Часто захворювання на кишкові інфекції стає наслідком вживання продуктів харчування, придбаних на стихійних ринках, у місцях несанкціонованої торгівлі, при вживанні продуктів, що пройшли недостатню термічну обробку. Більшість спалахів виникає внаслідок недотримання санітарно-гігієнічних вимог, залучення носіїв кишкових інфекцій до приготування страв. А ще, це період відзначення масових урочистостей, мандрівок та подорожей, активного відпочинку на природі та біля річки, без дотримання правил гігієни. Збудниками кишкових інфекцій можуть бути різноманітні віруси, бактерії та їх токсини.
Сприйнятливість людей до кишкових захворювань досить висока. Особливо часто вони спостерігаються у дітей, тому що в малят і захисні сили слабші, і гігієнічні навички ще недостатні», - зазначили у Львівському міському управлінні Держсанепідслужби у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів