У Львові затвердили комплексний план протиепідемічних заходів щодо коронавірусу

11:15 19 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді затвердили «Комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, на територію Львова, Винників, Брюховичіі і Рудного у 2020 році».

Про це повідомили в середу, 19 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що утворено тимчасовий оперативний штаб. Відповідне рішення прийняли сьогодні під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. При Львівському міському відділі обласного лабораторного центр МОЗ України створено дві бригади швидкого реагування в разі виявлення коронавірусної інфекції.

Начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб зазначив: «При правильній організації протиепідемічних заходів, цю проблему можна подолати, і непотрібно панікувати. Розроблений план комплексних заходів, який передбачає створення оперативного штабу, низку превентивних, профілактичних, роз’яснювальних заходів, а також підготовку матеріальної бази в разі, якщо, все ж таки, буде зафіксовано такі випадки захворювання. В закладах охорони здоров’я проведені відповідні навчання персоналу, створений запас засобів індивідуального захисту, зокрема й захисні костюми, які треба використовувати. Тому якщо ми всі чітко будемо виконувати положення, які затверджені у плані, все буде добре».

Завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Михальчук запевнила: «Проведені семінарські заняття з усіма медпрацівниками лабораторних центрів області, з медпрацівниками аеропортів, залізниці щодо профілактики коронавірусу. При лабораторному центрі створені дві бригади швидкого реагування, в які входять два епідеміолога, один фельдшер, один дезінфекціоніст та водій. Усі забезпечені костюмами біологічного захисту, проінстуктовані, як працювати в ситуації, якщо будуть ускладнення. Поки жодних підозр на захворювання не зареєстровано».

Як інформував «Щоденний Львів», медики не зареєстрували в Україні жодного випадку коронавірусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів