У Львові започаткували реабілітацію учасників бойових дій за допомогою іпотерапії

11:40 20 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій за участю іпотерапевтів Василя Ірхи та Олександри Хандогіної запустив унікальний проект для учасників АТО/ООС під назвою «Верхи у майбутнє».

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «Перше заняття відбулось на території рекреаційної зони «Бухта вікінгів» поблизу Львова».

Олександра Хандогіна пояснила: «Іпотерапія – лікувальний процес, де в якості основного терапевтичного засобу виступають одні з найдавніших супутників людини – коні. З 2018 року ми запрошуємо до участі в сеансах колишніх військовослужбовців-учасників АТО».
«Василь Ірха є також учасником бойових дій. Після демобілізації, в якості волонтера долучився до сеансів іпотерапії із дітьми. Згодом, відчув позитивну динаміку від спілкування із кіньми», – поінформували також у військовому відомстві.

«Зі слів Олександри Хандогіної, залучення учасників бойових дій до сеансів іпотерапії, а згодом і навчання їх, як інструкторів – ефективна форма не лише терапевтичного впливу, але й соціальної адаптації ветеранів до мирного життя. Коні, які залучаються до проведення заняття спеціально навчені для комунікації з людиною», – розповіли також у військовому відомстві.

«Сеанс іпотерапії мало чим нагадує медичні маніпуляції. Учасники мають підготувати коней до їзди: вичистити їх, одягнути та підігнати сідла та збрую. Згодом, просто насолоджуватись хвилинами кінної прогулянки, сидячи на спині великої, розумної та доброї тварини. І дійсно, позитивний ефект не забарився: вже за годину учасників проекту було не впізнати. На обличчях – посмішки. Настрій – відмінний», – повідомили також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів