У Львові вшанували військових медиків-ветеранів

22:16 9 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

У день пам’яті і примирення військові медики організували для своїх колег-ветеранів теплу та урочисту зустріч з добрими словами, побажаннями, бойовими ста грамами та концертом, який для медиків дав хор ветеранів Львівського гарнізонного будинку офіцерів.

Цього року в день пам’яті й примирення до львівського Військово-медичного клінічного центра Західного регіону прийшли лише п’ятеро його ветеранів. А в життєвому строю тих, хто рятували життя воїнів у роки Другої світової війни та закінчували свою службу у Львові, залишилось всього дванадцять – як апостолів. Ветерани пригадують, що в роки війни їх не називали так, як теперішніх бойових медиків, – «Янголами життя», однак після одужання воїни ще довго писали листи з подяками за врятовані життя, до їх шпиталю.

Нинішні військові медики військово-медичного клінічного центра Західного регіону за рік російської агресії проти України майже всі вже пройшли гарт в польових госпіталях АТО. І тепер набагато краще розуміють, як це бути під ворожими обстрілами і рятувати життя пораненим.

У день пам’яті і примирення для тих ветеранів, котрі змогли прибути, військові медики організували водночас теплу та урочисту зустріч із добрими словами, побажаннями, бойовими ста грамами та концертом, який для медиків дав хор ветеранів Львівського гарнізонного будинку офіцерів. А тих, кого важка хвороба, помножена на солідний вік, не відпустила з дому, військові медики привітали вдома саме на свято.

Повідомляючи про це сьогодні, 9 травня, в прес-службі Міністерства оборони України додають: «Живіть! Ви просто живіть наші ветерани! Живіть, щоб розповідати правду про всі жахіття тієї війни. Адже саме ваша пам’ять можливо допоможе зупини сучасну збройну агресію проти нашої мирної держави».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів