У Львові відкрито сучасну амбулаторію сімейної медицини

20:28 6 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міської ради

Працюють у ній три сімейних лікарі, які надають медичну допомогу населенню віком від семи років, і два педіатри, котрі обслуговують менших за віком.

Про це повідомляє сьогодні, 6 листопада, прес-служба міської ради. За її інформацією, для мешканців центральної частини міста відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини.

Її адреса – вулиця Рапопорта, 6. А працюють у ній три сімейних лікарі, які надають медичну допомогу населенню віком від семи років, і два педіатри, котрі обслуговують менших за віком.

При необхідності до роботи в амбулаторії будуть залучені лікарі-спеціалісти (невропатолог, кардіолог, ендокринолог та інші). В складі амбулаторії – реєстратура, маніпуляційний кабінет, кабінети лікарського прийому, санвузол для пацієнтів та медичного персоналу.

У будівлі, де розташована амбулаторія, розміщено денний стаціонар на 40 ліжок. Тут пацієнти можуть отримати лікування за скеруванням сімейного лікаря, пройти ЕКГ-дослідження, рентгенологічне дослідження та реабілітаційне лікування у фізіотерапевтичному кабінеті.

Лікарі амбулаторії обслуговують 7305 осіб, які мешкають в будинках на вулицях Рапопорта, Академіка Кучера, Шолом-Алейхема, Леонтовича, Городоцькій (4-30, 21-65), Наливайка, Менцинського, Шопена, Лепкого, Гребінки, Щепкіна, Мурави, Огієнка. Пацієнти 1-ї міської лікарні з прилеглих до амбулаторії вулиць Клепарівської, Базарної, Броварн, Джерельної, Таманської, Котлярської й Данилишина, за бажанням, також можуть обслуговуватися в амбулаторії по вул. Рапопорта, 6.

Із метою відкриття амбулаторії сімейної медицини та створення належних умов праці з міського бюджету виділено кошти в розмірі 91,680 тисячі грн. А також залучено позабюджетних коштів для придбання меблів та медичного обладнання в сумі 55 тисяч грн.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про амбулаторію наступне:

«Два роки минуло з того дня, коли ми відкривали поруч жіночу консультацію. Тоді постала ідея повністю відремонтувати приміщення під амбулаторію сімейної медицини. Сьогодні приємно бачити, як вона працює.

7,5 тисяч львів’ян тут приходять на обстеження, отримують консультації лікарів, здають аналізи. Повністю зроблено капітальний ремонт, нові вікна, двері

Головне, що працівники достатньо фахові. Мешканці задоволені, бо умови, які були раніше, і ті, які є зараз, не до порівняння.

Орієнтовно 150 тисяч грн. вартував весь цей ремонт. Всі меблі також закупили якісні. Наше завдання, щоб амбулаторії сімейної медицини у Львові були на найвищому рівні».

Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб повідомив:

«Сьогодні в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, яка передбачає наближення центрів сімейної медицини до населення. Ми також проводимо таку політику, щоб наблизити структурні підрозділи до житлових масивів. Львів з самого початку був лідером запровадження сімейної медицини, порівняно з іншими містами України.

У 2012 році ми відкрили 44 дільниці сімейної медицини та три центри первинної медичної допомоги. Від початку цього року ми відкрили ще 12 дільниць та одну амбулаторію сімейної медицини. Відтак, тепер у нас 80,1% населення охоплені сімейною медициною. Загалом, у закладах охорони здоров’я Львова відкрито 411 дільниць сімейної медицини та вісім амбулаторій сімейної медицини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів