На вулиці Любінській у Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицини (відео)

14:54 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Ще дев’ять тисяч мешканців відтепер зможуть отримати якісну первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому.

Для мешканців Залізничного та Франківського районів м. Львова відкрили нову амбулаторію сімейної медицини центру первинної медичної допомоги Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки на вулиці Любінській, 94. Відтак, ще дев’ять тисяч мешканців відтепер зможуть отримати якісну первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому. Сьогодні амбулаторію відвідав міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Щокварталу ми виїжджаємо на нові відділення, де сімейні лікарі приймають наших львів’ян. Це, як правило, вже повністю капітально відремонтовані приміщення, які ближче до людей. 

Тут, у цій амбулаторії, зможе обслуговуватись дев’ять тисяч львів’ян, які живуть поруч, для них це дуже комфортно. З точки зору міста, зроблені серйозні інвестиції – це 950 тисяч гривень.

Повністю зроблено ремонт, облаштування. Настрій тут інший, ніж коли ти заходиш у поліклініку, яка є велика і потребує великого ремонту.

Такі невеликі амбулаторії мають велику перспективу. Треба це розвивати. І ми кожного кварталу будемо старатись відкривати нову амбулаторію, щоб бути ближче до людей, бо люди мають бути здорові. 

Приміщення на вулиці Любінській – це комунальні приміщення. Раніше їх орендував магазин. Оренда закінчилась, пан Володимир Зуб вернувся з пропозицією, що у цьому мікрорайоні потрібно створити амбулаторію сімейної медицини, ми йому надали це в оренду за мінімальні кошти.

Дуже швидко зроблені усі роботи по переобладнанню та адаптації цієї амбулаторії. Сьогодні тут хороша атмосфера. Поспілкуйтесь з мамами, які приходять з дітьми, наскільки тут мило, бо нема враження, що ти заходиш у поліклініку. А для дітей це дуже важливо.

Незабаром ще одна амбулаторія може з’явитись у іншому мікрорайоні міста. У нас є приміщення, де ми хочемо робити для дітей Центр денного перебування. Там дуже велике приміщення. Думаю, в рамках цього приміщення можна виділити 100-150 м кв для амбулаторії».

До останнього часу у центрі первинної медичної допомоги поліклініки працювали п’ять відділень загальної практики – сімейної медицини та дві амбулаторії сімейної медицини. З ініціативи управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради й адміністрації Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки, тепер відкрили третю амбулаторію сімейної медицини на вулиці Любінській, 94.

З цією метою проведено капітальний ремонт приміщення для облаштування в ньому амбулаторії сімейної медицини. Роботи з реконструкції приміщення АСМ завершені у травні 2015 року, на виконання яких з бюджету міста було використано 816 391,69 грн.  Для облаштування амбулаторії також було використано 35 тисяч грн. з міського бюджету та 102,040 тис. грн. позабюджетних коштів.

Головний лікар КМКП №5 м. Львова Борис Лемішко розповів: «Основним напрямком реформування системи охорони здоров’я у мЛьвові є підвищення якості надання першої медичної допомоги шляхом забезпечення її доступності, профілактичної спрямованості та керованості з боку сімейного лікаря. У 1998 році в селищі Рудно був відкритий перший в Україні центр сімейної медицини, а в 2000 році – амбулаторія сімейної медицини на вулиці Виговського, 41. У 2004 р. вся поліклініка перейшла на обслуговування 85,6 тис. населення за принципами сімейної медицини зі створенням у поліклініці трьох центрів: первинної медичної допомоги, консультативного діагностичного і центру стаціонарної допомоги».

До структури новоствореної амбулаторії входить шість сімейно-територіальних дільниць. Усі кабінети амбулаторії розміщені на першому поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінети завідувача і старшої медичної сестри, три кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний кабінет, кабінети щеплень, персоналу, зберігання інвентарю. Загальна площа амбулаторії – 151,3 квадратних метрів.

Загалом, в амбулаторії на вулиці Любінській, 94 будуть працювати семеро сімейних лікарів, дев’ятеро медичних сестер ЗПСМ, медичні сестри процедурного кабінету і кабінету щеплень. Амбулаторія працює з 2 червня 2015 року за графіком: понеділок-п’ятниця з 8.00 до 19.00.

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів