У Львові вдячні німецькому хірургу і українському футболісту

13:01 15 липня 2021 р.

Фото до новини

Понад 80 дітей зі складними вадами отримали допомогу від пластичного хірурга з Німеччини впродовж тижня.

Упродовж тижня у Львові вкотре із благочинною місією перебував відомий пластичний хірург з Німеччини – професор Клаус Екснер. На базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні знаний доктор проконсультував більше 50 та спільно з львівськими хірургами прооперував 29 дітей зі складними вродженими і набутими вадами зі всієї України.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Це дуже різні операції, багато дітей мають вроджені вади обличчя – не можуть відкрити свої повіки і тому мусять ходити, закидаючи голову, щоби щось бачити. Багато дітей постраждали внаслідок травм і, відповідно, мають наслідки цих травм, які ми також стараємося лікувати. Є дітки з гемангіомами, є дуже багато різних випадків, і ми стараємося в силу своїх можливостей допомогти їм», - зазначив у коментарі професор Клаус Екснер.

Зокрема, йдеться про такі вади у дітей, як вроджений птоз верхньої повіки, вроджена деформація вушної раковини, гемангіоми, посттравматичні рубці, постопікові рубці. Операції професор провів спільно з українськими лікарями.

Керівник 8-ї міської лікарні Василь Трунквальтер зазначив, що це уже 13-тий візит відомого німецького хірурга до Львова за останні 9 років. Співпраця з Клаусом Екснером триває з 2012 року, коли він приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро-2012», щоби  впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe». З того часу професор Клаус Екснер двічі на рік (зазвичай весною та восени) приїздить до Львова і допомагає дітям у лікуванні складних вроджених чи набутих вад, ділиться досвідом з львівськими колегами.

Загалом за період співпраці Клаус Екснер оглянув близько 700 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та разом з українськими лікарями прооперував 280 хворих з усіх областей України.

Цей тижневий візит німецьких лікарів до Львова профінансував український футболіст Олександр Зінченко, за що лікарі йому щиро вдячні.

Німецький хірург у Львові благочинно зробить дітям 30 пластичних і реконструктивних операцій

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів