У Львові щотижня додатково дезінфікуватимуть будинки

14:00 12 березня 2020 р.

Фото до новини

Сходові майданчики у львівських житлових будинках митимуть двічі на місяць планово, а додатково – один раз на тиждень дезінфікуватимуть поверхні, зокрема – перила.

Про це розповіли в четвер, 12 березня, у Львівській міськраді, де також поінформували, що мешканців проситимуть долучатись та проводити вологе прибирання біля власних помешкань самостійно. Про це повідомили під час засідання міського штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусу.

За словами заступниці міського голови Львова Ірини Маруняк, міськрада закуповує достатній об’єм дезінфікуючих засобів для будинків, також розроблено низку оголошень про особисту гігієну в час карантинних заходів для розміщення їх у багатоповерхівках.

Ірина Маруняк зазначила: «Домовились, що миємо сходові майданчики двічі на місяць планово і додатково раз на тиждень – миємо, протираємо-дезінфікуємо перила. Дезінфікуючі засоби закупляємо, щоб усе було якісно. Також кожному під’їзді є двірники. Вони говоритимуть із людьми, щоб ті також біля себе робили вологе прибирання. Важливо, аби кожен відчував свою відповідальність: не двірник взяв і помив, а вийшла людина і миє біля себе. Миття – раз, дезінфектори – два, оголошення – три. Це те, що ми робимо».

За словами чиновниці, керівники районних адміністрацій міста додатково проведуть зустрічі з головами ОСББ про важливість дезінфекції на сходових майданчиках та дотримання правил особистої гігієни, а також акцентуватимуть на потребі розміщення спеціальних оголошень у будинках. Ірини Маруняк зазначила:

«У будинках комунальної власності оголошення є – департамент перевірив наявність. В ОСББ дещо гірша ситуація – ми зараз над цим працюємо, довішуємо. У будинках приватних управлінських компаній ми самі розвішуємо інформацію – це складніше. Голови районів збирають ОСББ раз на місяць. Власне, наступного тижня збір, будемо говорити, щоб усі ці заходи проводили й у їхніх будинках. Ми маємо 1400 об’єднань у 1500 будинках. Є алгоритм дій, але він складніший, ніж у наших комунальних будинках».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині запровадили карантин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів